Quote:
Originally Posted by avacs
Quote:
Originally Posted by Arthur
ja sam na SB Livetu smixao boga oca televizijskih live nastupa bendova u emisiji "Metropolis live", pre nekoliko godina, nije mi smetalo ič.
|
Ja sam na SB Livetu smiksao gomilu materijala koji mi je doneo više novaca od raznih 24/96 kartica.
|
Kartica se, kod obade zvuka na racunaru koristi iskljucivo za preslusavanje, tako da i nije kriticno da ima savrsen zvuk - koliko toliko dobar odziv i to je to... Moze i da je ne bude, sasvim komotno. Kriticno je snimanje, ako se snima preko kompjutera, tako da se tu najbolje oseca nedostatak tih starijih kartica, narocito klase SoundBlastera. Mnogo muka sam imao sa ovim drugim i SB Live i njegovim famoznim Live drajvom (5.25" rek) O stabilnosti da i ne govorimo. Ne muci me bas nikakva nostalgija za time - pre sam nostalgican prema Cremwareu, kog i dan-danas zalim, ali ni on nije bio mnogo stabilan - BSOD i midi freeze (tako sam nasao ovaj forum, trazeci pomoc za moj CW)
Na kraju - SB klasa kartica nikada nije bila namenjena studiju. Starije kartice tipa RME, pa onda - Creamware... MOTU - takodje - nisu bile lose po pitanju kvaliteta usnimavanja i nisu mnogo zaostajale za danasnjim.
U prvom postu se tvrdi kako su stare zvucne karte tipa
SB (ali samo na XPu

) zakon i kako CEPAJU novije kartice, koje su hladne i nemaju tu "toplinu" (?!), cak i stvari snimane preko njih su mnogo bolje... Potpuno druga prica je da li sam nostalgican za pocecima bavljenja zvukom i da li me nesto asocira na to vreme...