View Single Post
Old 11-06-2013, 08:49 PM   #1
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Uskoro novi Mac Pro

Ne znam koliko ste pratili cene HP DAW-a serija 800 ali komponente su manje vise iste ( ima vrlo malo razlike) Xeon chipovi, ECC RAM i ostatak stvari sa cenom koja pocinje na 3500 pa do 7000 e tako da smo u nekim segmentima i premasili cenu MAC PRO mashine...
da ne trcim pred rudu jer ne znam koliko ce kostati novi Mac Pro ali gledajuci istorijat cene istog uvek se kretalo izmedju 4-5000 e za high-end konfiguraciju, sto ako se ostvari nece biti neka cifra za ono sto dobijate.
Sto se periferije tice osim externog CD-ROM-a nista nije drugacije nego na PC platformi....ja licno jako retko koristim CD-ROM, tacnije jednom za 9 meseci od kad imam novi komp.

P.S. da budem malo vise kritican. Volim i PC i MAC i koristim oba sistema i naravno svaki ima svoje prednosti ali u nasim uslovima cena je presudan faktor. Sklopio sam sebi masinu baziranu na Intel i7 K3930 procesoru sa 32 GB DDR3 Quad ch RAM i SSD diskovi za nesto malo preko 1000 e ( bez monitora naravno i sa bazicnom grafickom jer mi je za vuk nebitno) sto je realno jedna cetvrtina Brand HP DELL ili MAC mashine a opet je iu samom rangu po performansama sa pomenutim High End masinama.
Biolo kako bilo ne bih imao nista protiv da udomim jedno crno kuvalo za kafu

Last edited by Moritz; 11-06-2013 at 08:55 PM.
Moritz is offline   Reply With Quote