Re: Motif xs7
Ja sam imao XS6 - isti fazon, samo je mozda klavijatura drugacija.
Obican sample-player sa max 8 layer-a semplova koje mozes da nakacis i na 2 specijalna dugmeta za "artikulaciju". Nisam nasao nesto mnogo namena za ovo. Fabricki patch-evi to koriste za par duvackih boja i to je sve. Za razliku od ES modela ne moze da se prosiri PLG kartama. Integracija sa Cubase-om bi trebala da je odlicna ali ja to nikad nisam probao.
Moje iskustvo sa tom masinom je da se kupuje iz dva razloga - 1) Motifovi klaviri i akustika su uvek bili zaista dobri (imajuci u obzir da je hardver u pitanju), narocito su klaviri popularni, i 2) Izrada je vrhunska zaista, od dugmadi i reglera do same klavijature koja je san snova. Savrsena masina za zivu svirku.
Ne secam se koju sam memoriju stavljao. Standardno dolazi prazna, tj nema sample memorije u klavijaturi. Ja sam moju prosirio na 1GB, a nezvanicno moze i na 2 (ali obzirom da se semplovi ucitavaju celi vek ko jos ima zivaca da ceka tolike semplove). Pogledaj na eBay-u, stalno su u ponudi RAM stikovi za Motife, ja mislim da sam moju narucio preko bay-a iz Slovenije.
|