View Single Post
Old 08-06-2013, 12:33 PM   #28
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: HIT - Hvala ti suboto uveče

Quote:
Originally Posted by Dule A View Post
E sad, to ne znači da u isto vreme d?enanu ne treba ne?to ?to gotovo da DELI energiju sa aktuelnim house hitom... Zato sam i smislio ovaj uvodni rif, da ne kazem parafrazirao u drugom ritmu adam lamberta, uz malko za sub-ovan kick drum za početak pesme... a dobo? je nakomprimovan do nivoa elektronskog... Hibridno jeste ali upravo je tu izmedju.... Tu sam i gađao da bude.
Upravo to me je "kupilo" na prvo slu?anje, i ba? zato ovo nije "obična stilska ve?ba" - tipične "elektro" osmine s tačkom odsvirane potpuno neočekivanom bojom i u potpuno neočekivanom kontekstu. Super.

Quote:
Originally Posted by Dule A View Post
inače standardni alati za bubanj su mi waves-ova stara SSL 4hiljadarka, api 2500, opet roger nicols za nočovanje i eq, oksfordov transijent i ponekad paralelna kompresija, ovde je nema...
Ne znam u kom softveru radi?, ali ako si kojim slučajem u VST oktu?enju toplo preporučujem ReaEQ za notchovanje. Ima ga legalno za badava na Cockos-ovom sajtu (http://www.reaper.fm/reaplugs/). I ja sam dugo koristio Roger Nichols-a za notch, dok nisam otkrio da ReaEQ ima Q faktor do 100 (0.01 oktava), ?to je ba? korisno za te akcije praćenja alikvotnog niza.

Sve u svemu - super rad, i u ime celog foruma hvala ti na iscrpnim informacijama.

Pozdrav,

Vasa