Sa Dzenanom sam imao jako ugodne seshnove snimanja vokala jer bas dobro peva. Vrlo dobro stimuje a sto je meni mozda i najvaznije, ima gruva...
kljucno kod njega mi je bilo da mu namestimo slusanje tako da sam sebe ne cuje prejako... tako mu prijalo... i vrlo vazno za rad mi je sto je i saradljiv i muzikalan i ok tip pa se ustvari lako dogovarasmo u njegovu i moju korist kako da namestimo seshn za pevanje....
snimao sam sve bez ikakve kompresije ali je on u slusanju posebno na brzim pesmama imao kompresiju (API2500 plugin), sa razlicitim gain namestanjima snimao sam pesme iz delova odvojeno strofe i refrene, mada je ponegde stvarno bilo i da je pevao pesmu kompletnu pa da sam posle montirao....
chain je AKG C12VR u SSL apha chanell (bez eq, bez VHD, na niskim nivoima radim prilicno jer ova kombinacija nema mnogo suma pa da ne brinem o eventualnim klipovima... i tako ovaj ssl ne kolorise kad je gain jaci... moze samo da uklipuje haha tako da snimam malko tise nivoe ali sam safe clip) pa u SSL konverter
u miksevima na vokalima - api2500 , roger nichols uniquilizer (hi shelf od 4kile pa na gore +4 do 5db jer je jedan od zahteva naseg estradnog trzista skoro uvek - as bright as it can be) i waves de ess (kod dzenana funkcionise i ne cujem ga mnogo....) u nekim pesmama ima i onih wavesovih nivolikih eq-a... i ponegde UAD cambrige umesto RN za shelfing...
u nekoliko pesama na vokalu ima i paralelne kompresije, ponegde malo dablera
a svuda, u svim pesmama bash detaljna automatika koja vadi sve dahove, krajeve i ublazava najjache pikove praskavih P,B,G,K,D,T (koje je vec kompresija ucinila eksplozivnim) a sve sa ciljem da se vox detalji cuju u ostatku jako nakomprimovanog okruzenja....
kolicina visokih i uopste eq vokalnih reverba i dileja je takodje stvar na koju bash pazim... jer nekad potrositi malo vise vremena na izbor reverba reshi nekakav vokalni eq problemcic...
obicno kad napravim miks koji mi se licno dopada, bez slusanja pojacam vokal 1db i spustim jos jedan miks ne slusajuci da se ne bih zivcirao... ti miksevi obicno se pevacima vise dopadnu...