Quote:
Originally Posted by awacs
Ima? moju punu podr?ku  Nije va?no da li je sprava "dobra" ili "lo?a" nego da li njome mo?e? da dođe? do rezultata.
|
Quote:
Nije problem u mikseru nego u tvojoj zvučnoj kartici. Za to ?to ?eli? treba ti zvučna kartica sa četiri analogna izlaza. Dodu?e, u konkretnom slučaju dovoljna bi bila tri, ali ne znam da li postoje takve kartice  .
|
Znači takve stvari se inače rije?avaju preko (hardverskog) miksera?
Quote:
Mo?e? eventualno da poku?a? da kao privremeno slu?anje koristi? izlaze iz integrisane zvučne karte, ali to će verovatno doneti probleme u obliku "klanja" između drajvera, latencije, trtmrt...
|
Da, to mi nije privlačna ideja zbog drajvera al u krajnjem slučaju ću to probat pa ako ide...super.
Quote:
Druga varijanta je da u DAW-u SVE PANORAME okrene? recimo na desnu stranu, a onu koju hoće? da po?alje? u preamp okrene? u levo. Onda otkači? levi zvučnik, levi ANALOG OUT pove?e? sa ulazom u preamp, izlaz iz preampa vrati? u neki mono kanal u DAW-u, panoramu tog novog kanala na koji snima? naravno okrene? 100% desno i na njemu aktivira? INPUT MONITOR ili već kako se u tvom softveru zove komanda za slu?anje ulaza.
Kod ove druge varijante postoji velika mogućnost da snimak ispadne u najmanju ruku čudan, po?to levi i desni kanal (pogotovo kod jeftinijih kartica) nisu sasvim nezavisni, i uvek postoji izvesna doza crosstalka, ali da ne ?irim priču...
Pozdrav,
Vasa
|
Nakon ovog panniranja sve čujem na desnom zvučniku?
Hvala na konkretnim podacima.