Re: prva pesma-laz
Drugari, hvala na brzim reakcijama. Sa vecinom iznetih zapazanja se slazem.Ovo je prvi put da sam bio u studiju i moja zapazanja su sledeca
1.Moram se pripremiti unapred (sto u ovom slucaju nije tako bilo-pesmu izabrao u samom studiju,nasumice)
2.Moj glas jeste skromnog potencijala,tako da za iduci put moram naci pratece vokale da me pokrivaju u refrenu
3.Aranzer me je upozorio da mu sax nije nekog kvaliteta ali ja sam insistirao da ga stavimo u pesmu.Mislim da je bitna ideja kao i atmosfera pesme a kvalitet saxofona je za mene sekundaran, mada da sam imao love, platio bih nekoga da to odsvira.Ali kao sto rekoh, sve smo improvizovali na licu mesta te nisam ni znao da ce mi saxofonista biti potreban
4.Moram voditi racuna i o dikciji.Negde sam skracivao reci (primer-˝volela˝)
5. Moram ubuduce dogovoriti sa aranzerom da imamo bar 2 sastanka kako bih nakon sto odslusam par dana uradio odredjene dorade
6.Shvatio sam da ja ne trebam da gubim vreme uceci aranziranje vec se trebam fokusirati na komponovanje .
-Ipak, sve u svemu moram priznati da nisam nezadovoljan.Prvu pesmu sam na neki nacin uokvirio.Vise to nije samo drndanje akorda gitarom.Oseca se atmosfera,ideja & duh pesme,sto mi je i bio cilj.Aranzman sam platio 100e.Kada sakupim lovu pravim novu pesmu sa novim iskustvom.Moja ponuda za saradnju ostaje.
|