View Single Post
Old 19-05-2013, 08:27 PM   #22
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Kontakt 4/5 Library MAKE ITSELF

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
...pošto nisam baš expert tj. više amater u radu sa Kontaktom..interesira me jedno. Dali možeš sa jednim uzorkom (wave) napravit instrument.
Znaći da ga ne razvućem već da ga on sam rasparcelira (valjda automatski).
Tako da ostane vibra u nekoj normali. Radi se o "Japan flute".
Znam i napravio sam obrađujući u Wavelabu(Pitch) ali vidio sam jedan tutorijal
ali jako nejasan gdje lik to radi od jednog fajla. I to sve u Kontaktu???
Ja koliko znam, sa jednim semplom mozes da napravis jednu zonu, ukljucis "tracking" (ukljucen po defaultu) i on ce sam "razvlaciti", tj resemplovati tvoj sempl duz cele zone (npr C3-C5)

E sad, mozda postoji fora da uzmes mali isecak te frule, koji se ne deformise mnogo i da ga koristis kao izvorni zvuk, a da envelopom oblikujes konacni zvuk, tako rade rompleri otprilike...

Trece sto bi mi palo na pamet je da koristis neki super algoritam iz njegove "sampling" sekcije - time machine, tone machine ili tako neki, pa da probas da tweakujes razne tockice Tako program nece raditi prosti resample, tj frula nece biti sporija ili brza u zavisnosti od pitcha. (stara boljka jevtinih semplera) Bar za te stvari, Kontakt ima 1001 opciju.

Postavi link ka tom tutorijalu, ako ga jos imas, pa da vidimo sta co'ek radi...

Za one kojima Kontakt 5.1 puca : Ima 5.1.0 unlocked - fixed od R2Ra, pa pokusajte, mozda taj radi bolje. Meni je 5.1 na Windowsu 8, 100% stabilan (k'o vrbov klin)