Quote:
Originally Posted by AleksandarK
Onda su Yamahini programeri imali tu predrasudu kada su izvukli maximum iz tehnologije pocetka '80tih i stvorili taj predivni, neponovljivi DX e.piano.
|
Tako nekako.

Počeli su da prave Rhodes, videli da ne ide i napravili ne?to ?to je jedinstveno. I po?teno ga nisu nazvali "Rhodes". Te tako i ti. Čačkaj, probaj, napravi ne?to svoje.

Manje-vi?e je d?aba da ti mi pričamo ?ta smo radili jer je svako imao ne?to čime je u tom trenutku raspolagao.
Preamp kao preamp mo?e da učini da ti DX zvuči malo "bolje" ili malo "lo?ije", ali nijedan preamp neće promeniti karakter toliko koliko bi ti verovatno hteo (osim ako nije Behringer ili neka slična egzotika). Sam si pomenuo pojačala, probaj sve moguće simulacije gitarskih i bas pojačala koje ima?. I ja bih na tvom mestu tako, po?to i sam često to radim. Najmilije su mi neprirodne kombinacije (bas u gitarsko pojačalo i obrnuto).
Mo?e? recimo da proba? da splituje? zvuk na dva frekvencijska opsega (do i od npr. 500Hz) i da na ovaj donji spektar doda? minijaturnu dozu ferce sa neke gitarske glave. Koliko se sećam tog DX E. piana njegov glavni problem nije to ?to je "tanak" nego ?to je previ?e čist u odnosu na elektromehaničke klavire.
Pozdrav,
Vasa