View Single Post
Old 08-05-2013, 02:43 PM   #7
fix3r
Member

Default Re: razlike u snimku u khz?

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
ne radim sam audio , u mene ti je sve vsti, eventualno koji zivi instrument tipa gitare, harmonika, i vokali,, (znaci drum ne snimam, nisam do sad, to je jedino sto bi nazvao komplikvanim za moju sobu) ostali inst mogu, izbor mikrofona imam dovoljno, ne previse.
Svaki pristojan VSTi danas radi oversampling tako da ce plagovi "sami" da rade na 96KHz+ dok ti mozes da ostanes na recimo 48 (doduse, ne garantujem da svaki ima oversampling, sve sto ja koristim definitivno ide u 8x oversampling kod renderovanja traka). Takvi VSTi zvuce *znacajno* bolje sa oversamplingom nego na standardnom 44.1 (ali to je do sinteze zvuka u digitalnom domenu, nema mnogo veze sa snimanjem zivog zuka).

Pitanje su samo semplovi koje koristis - svaki sempler ce to da razvuce (ili skupi) na potrebnu frekvencu, ali ostaje pitanje da li se gubi na kvalitetu (znam da odavno sempleri ne koriste prostu matematiku za ovo, nego i formant analize i svasta nesto, ali odavno to nisam pratio i ne koristim semplere u zadnje vreme, tako da je sve ovo mozda totalno irelevantno, ili pogresno. Neko ce vec da potvrdi/opovrgne).

Kontam da nista od toga sto snimas ne mora da ide u 96khz (nemas ni gudace ni udaraljke), obzirom da ti ni interfejs nije u tom rangu konverzije. 48KHz nije losa opcija ako planiras (ili vec imas) ADAT uredjaje.
fix3r is offline   Reply With Quote