Re: Test mix - kanali za vezbanje...
Waves Kramer MPX Mastering Tape na
Dosta zatezanja transient masterom na komponentama bubnja.
Kick stravicno tretiran eq-om (oduzete frekvencije od 100hz pa navise gdje mu je body, a istaknute vise frekvencije koje mu daju taj ostriji zvuk), kako bi se napravio prostor za bas gitaru, kojoj je inace dodato distorzije i presence-a kako bi se malcice istakao u midl-u. Sinth je malo umeksan, pa zvuči više kao pad.
Od kompresora koristena uglavnom waves CLA serija, ali vrlo uzdrzano i umjereno.
Gitara kopirana, panovana rasporedjena lijevo i desno (i u sredinu), razlicito eq-ovana, fine tune na lijevom -3, u centru 0, desno +3, pri pomjeranju track delay-a strogo vođeno racuna o faznoj kompatibilnosti.
itd.
Neznam, bile su mi pune usi toga - neke stvari nemogu uopste ispravno da dokučim ušima u mojoj sobi na HS50 monitorima, koliko god se trudio, pa nekad miksam gotovo napamet.
Sada, kada poslusam, fali mi hit-hat-a i overhed-a, i generalono malo visokih...slušam i bavim se mislju da maknem filtere koje sam stavio na visoke na sintu, basu i dobosu i pojacam metale, ali se onda bojim da mi je zvuk previse svijetao.
...nekad mi se cini i da su mi kick i snare malo prejaki, mada, namjera mi je bila da budu naprijed, valjda nije greška.
Ima li još neko nešto, nekih zamjerki?
Last edited by Hart; 05-05-2013 at 09:28 PM.
Reason: https://soundcloud.com/pedjahart/maniac-output-stereo-out-04
|