Thread: Ambisonics
View Single Post
Old 28-04-2013, 11:37 PM   #5
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Ambisonics

Quote:
Originally Posted by bubu View Post
Ajde kad vas ne zanima ambisonics, da li mi možete reći kako da snimim mono snimke, bez reverba, i da bude dosta izoliran. Da dobijem nešto što sličnije snimci u gluhoj komori. Jel mogu sa shotgun mikrofonom dobit približan efekt, jer mi za korištenje u ambisonics sustavu trebaju takvi zvukovi inače će efekt biti totalno krivi. Npr snimiti pticu na grani u šumi?
e, ovo je i meni vrlo zanimljiva tema za probati. Zanima me detaljno koji su nedostatci te prisutnosti prostora (reverba) u snimljenom zvuku? Tj. kapiram problematiku, ali takvi uslovi i tako snimljeni zvukovi se skoro nikad ne srecu u svakodnevnoj upotrebi, vec je to deo laboratorije. Mozda je potrebno razmisljati malo vise u pravcu "primenjene umetnosti" Konkretno mislim da se u "sistem" ubace, za pocetak, neki osnovni trekovi, govor, muzika, zvucni efekti (najbolje iz nekog postojeceg filma, ima toga za skinuti ili pitas neke kolege sa dramskog otseka)
Konkretno oko snimanja zvuka si lepo pretpostavio shotgun majk, s tim sto je potrebno jos malo obraditi zvuk naknadno (denoise itd.)... recorduj u 24/96 i budi sto blize izvoru, a u isto vreme budi svestan proximity efekta, pa balansiraj, ali obavezno slusalice i slusaj sta snimas.

Last edited by silicon science; 28-04-2013 at 11:40 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote