Quote:
Originally Posted by bubu
Ajde kad vas ne zanima ambisonics, da li mi možete reći kako da snimim mono snimke, bez reverba, i da bude dosta izoliran. Da dobijem nešto što sličnije snimci u gluhoj komori. Jel mogu sa shotgun mikrofonom dobit približan efekt, jer mi za korištenje u ambisonics sustavu trebaju takvi zvukovi inače će efekt biti totalno krivi. Npr snimiti pticu na grani u šumi?
|
e, ovo je i meni vrlo zanimljiva tema za probati. Zanima me detaljno koji su nedostatci te prisutnosti prostora (reverba) u snimljenom zvuku? Tj. kapiram problematiku, ali takvi uslovi i tako snimljeni zvukovi se skoro nikad ne srecu u svakodnevnoj upotrebi, vec je to deo laboratorije. Mozda je potrebno razmisljati malo vise u pravcu "primenjene umetnosti"

Konkretno mislim da se u "sistem" ubace, za pocetak, neki osnovni trekovi, govor, muzika, zvucni efekti (najbolje iz nekog postojeceg filma, ima toga za skinuti ili pitas neke kolege sa dramskog otseka

)
Konkretno oko snimanja zvuka si lepo pretpostavio shotgun majk, s tim sto je potrebno jos malo obraditi zvuk naknadno (denoise itd.)... recorduj u 24/96 i budi sto blize izvoru, a u isto vreme budi svestan proximity efekta, pa balansiraj, ali obavezno slusalice i slusaj sta snimas.