View Single Post
Old 10-04-2013, 08:07 PM   #30
alek019
Senior Member

Default Re: Paypal (ne)dolazi u Srbiju | Rezime

Hmm, ajde da napišem i ovo jer mi liči da ljudima nije baš najjasnije kako ovo funkcioniše.

Posle registracije prijavljuete svoju karticu i kada prodje verifikacija (oni skinu neki mali iznos para i traže da ima javite koliko su vam para skinuli, na taj način potvrdjujete da je kartica vaša, ovo je ovako ako nisu nešto promenili, bilo davno kada sam ja ovu verifikaciju prolazio) vi možete kupovati. Da bi ste kupovali ne treba da novac postoji na paypal nalogu. Onog trenutka kada nešto treba da platite novac će biti skinut sa vaše kartice, dakle sa vašeg računa u banci (naravno ako sredstava ima), biće prebačen na vaš paypal nalog i odmah prosledjen dalje. Možete biti mirni jer je trgovina i plaćanje ovim servisom zaista bezbedna stvar. Ako i dodje do situacije da se trgovina ne obavi iz nekog razloga pa treba novac da vam se vrati, opet radi automatizam. Novac če biti vraćen na vaš paypal nalog i odmah prebačen nazad na vašu karticu, mada naše banke nisu tako brze u ovom slučaju pa će potrajati 5-6 dana dok ne vidite novac na vašem računu. KOd paypala je sve opet na 0.
Za sada ako zaradjujete pa počnete da primate novac na paypal nalog isti nećete moći prebaciti na svoju karticu t.j. u vašu banku ali ga možete utrošiti da nešto platite što želite. Ako imate deo para na paypal nalogu i platite nešto što košta više, oni uzimaju prvo novac sa vašeg naloga koliko ima a ostatak skidaju sa vašeg računa (opet ako tamo ima para).

Ja koristim banca intesu, tamo imam devizni račun i visa internet. Kada želim nešto kupiti pristupim banci, prebacim novac sa deviznog računa na račun koji je povezan sa visa internet karticom, na mreži tada izaberem plaćanje paypal-om, potvrdim da se sa plaćanjem slažem i oni odrade ostatak. Tako da na kartici u banci imam vrlo malo para 1-2 eura, na paypal-računu 0. Tako da je sve bezbedno.

Last edited by alek019; 10-04-2013 at 08:10 PM.
alek019 is offline   Reply With Quote