Quote:
Originally Posted by idvi
A za?to vlasnici softa daju malo po malo update KOJI ispravlja bagove, gre?ke pa i ostala sranja... i to NAPLAĆUJU!?
Znaći kupim automobil i nakon godinu dana mi ka?u da mi moraju doradit volan jer je ne?to na njemu neispravno i to mi naplate?
|
Imam neki osećaj da ljudi koji kupuju softvere u principu imaju lovu za bacanje. Dakle, uop?te ne ulazim u to da li im je tetkina strina preko ujinog kuma na?telovala "tender", ili su igrom srećnih okolnosti uspeli da "uđu u ?emu", a onda su u međuvremenu zauzeli legalistički stav. Činjenica jeste da samo neko ko ima para mo?e da ka?e kako IMA SMISLA kupovati softver! Naravno, ograničavam se na Srbiju, ne mogu da tvrdim da li jeste ili nije drugačije bilo gde drugde.
Ko u Srbiji mo?e da ?ivi od produkcije zvuka, i da ne radi ni?ta drugo? Mo?da oni koji su se jo? davnih dana opredelili za saradnju sa turbo-folk polu-svetom, pa ih je neki Grand uzeo za stalnog saradnika, ili tako ne?to.
Postoje, istina, i oni drugi... Deca generala, privatnika, srećni naslednici, uglavnom odlično situirani i ne razmi?ljaju o onim "normalnim stvarima", dohvatili se nekog instrumenta kao klinci, zavoleli muziku i počeli da istra?uju, i nikakav im problem nije bio ni onda, a nije ni sada da istresu par tisuća za bilo ?ta.
I treći... Em situirani, em podobni (politički, drugarski...).
Tako da zbog sveprisutnog rizika od zaraze virusom mudroseravanja maminih i tatinih sinova i kćeri, ja koristim "kondom". I plaćam ga, naravno, onoliko koliko moram. Pa sigurno nisam dobio kompjuter, mikrofon i ostale sprave preko torenta.