Thread: kurzweil sajt?
View Single Post
Old 08-04-2013, 10:13 AM   #8
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: kurzweil sajt?

aj da kazem koji utisak na prvu......

veoma sam zbunjen....... sve je suprotno onom sto sam ocekivao....
mozda cete me sad popljuvati, ali ako se setite vasih pocetaka sa kurzweilom, mozda me neko i razume

Godinama kao prvu spravu sviram motif ES...... imao sam uvek jos bar po jednu klavijaturu (pricam o nosenju na live)......
Kad sam kupio Kurzweil, par dana sam ga chachkao kuci, i u studiju bio odusevljen.... cak sam imao dilemu da li da prodam motif i kupim pc3k6/7 ili da zadryim yamahu i uzmem jeftiniji k2661...... cena je presudila ali i cinjenica da mi je nekako k2661 na prvu davao neke komercijalne farbe koje na novijem nisam pronasao (duvachi pre svega).... takodje mi je bilo bitno to sto mogu ADAT na komp u studiju pa kdfx........

Onda je dosla prva svirka...... ajoj majko moja...... sredio sam kurzweil malo da ga koristim uz yamahu... i bas tad mi rikne adapter za motifa (110v)...i treba da presviram prvu svirku samo sa k2661..... nigde me nije bilo..... ja sam tukao po njemu, pojacavao se, vrteo EQ...nista..... pri tom pricam o nekim osnovnim, gotovo fabrickim presetima (piano, rhodes, padovi).... sem KB3 hammonda, apsolutno nista mi nije proslo kroz bend.....

Da mi je neko pricao da ce korg tako da se izgubi u matrici jos bi mu i poverovao, ali kurz........

Onda sam u studiju ponovo probao i dosao do jednog mozda pogresnog zakljucka.... dok god slusam kurz stereo, zvuci extra, cim je mono ili jedan od 2 kanala (a tu sam situaciju imao na svirci - slusao sam jedan od 2 kanala, ) .....
mozda treba mnooogo editovati, mozda se treba navici..... ali sem kb3 sekcije, par lead-ova (koji su jako svirljivi, sto zbog brze dirke, sto zbog odlicnog velocity mapiranja) sve drugo mi je za sad dosta iza motifa...
Mozda je ovo sto pricam svetogrdje, ali zad mi je utisak takav.....