View Single Post
Old 03-04-2013, 08:44 PM   #34
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: samplovi tamburica?

Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
Psionic ako moze pitanje,taj full format kazesh da traje duze i da posle njega nema tih bad sektora,ja vec godinama koristim pc(od 80286mislim)ali nisam znao za taj full format..koliko traje vremenski..
I pitanje za kravadinku koliko kesha trazis da mi ubacish neki od tih zajebanih virusa u neki pdf da ga odnesem na posao oborim firewoll i veselo...hehe..
Ne mogu a da ne primetim ironiju u pitanju ? Ispravi me ako gresim... Full format - regularni / suportno od quick format

http://support.microsoft.com/kb/302686

Elem - i uz full format, imaces bad sectore ako su vec bili tu, ali full format temeljno proverava sve sektore i ako postoji "bad sector" on ce ga oznaciti.

U slucaju da je doslo do neuspesnog citanja sektora, hdd ce pokusavati da iscita vise puta taj sektor, i ako nije uspeo, oznacice ga kao "bad" U slucaju da sektor nije oznacen kao "bad" (reset kompa, cupanje struje...), full format (regularni format) ce ga proveriti detaljno i ako je zaista los, markirace ga kao los, a ako nije - regularno ce biti formatiran. Quick format se ne zamara proverom i pretrcace preko bad sectora, a ako nisu markirani kao "bad", upisace podatak ponovo i doci ce do problema.

O normalnim greskama citanja (Read Error Rate) mozes da konsultujes npr HD Tune Pro i pogledas sam koliko ih ima.

Full format iliti regularni format, moze trajati i do sat vremena.