View Single Post
Old 30-03-2013, 12:03 PM   #19
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Default Re: ReFx Nexus 2 ima li neko novu verziju???

@Igor: prijatelju niko se ne nervira, svi znamo kako je i šta danas u svijetu, stoga samo opušteno

Pazi, ja na softver gledam kao na alat, ne bih se uvlačio u filozofiju, sociologiju, statistiku i td.
Dakle, ako mi treba neki program koji košta npr. 400 EUR, a sa tim programom završavam posao koji košta isto npr. 400 EUR, naravno da ću ga kupiti i u budućnosti otplatiti oko 10 puta. Što bi rekao naš narod "Đavlu malo bilo".

Ja na to gledam strogo pragmatično, ako je neko otvorio firmu da pravi softvere i prodaje ih, onda je red da te programe platiš ako zarađuješ novac zahvaljujući proizvodima te firme. Kada odeš kod automehaničara ili zubara uslugu uvijek platiš. Za mene tu nema filozofije, treba ti - kupi - otplati i tačka.

Da ne budem pogrešno shvaćen, nemam ja ništa protiv pirata ko voli nek izvoli pa i sam imam par pirata, ali ako zarađujem novac pomoću tih programa potpuno mi je ok da ga kupim i uvijek bih ga kupio, jer smatram da je apsolutno korektno da tvorci tog softvera trebaju da zarade novac takođe od svog rada, kao što i ja želim da zaradim novac od svog rada

Last edited by Goran B; 30-03-2013 at 12:08 PM.
Goran B is offline   Reply With Quote