Quote:
Originally Posted by VukP
Ali, silom prilika, postoje lektori - koji ba? to rade.
U svakom slučaju, ako posle četiri strane ne razume? da si proma?io temu onda, verovatno neće? razumeti ni posle četrdeset strana. A ako razume?, onda razume? jo? od prve i samo ti je zabavno da karikira? nepostojeći problem.
Ako pretpostavimo da postoji neka donja granica - neznanja/nerazumevanja/nemogućnosti spoznaje - za učestvovanje u razgovoru o nekoj op?toj temi onda su ovakva pitanja reprezenti onoga ?to se nalazi ispod te granice.
|
lepo si rekao - silom prilika
Međutim, igra sudbine je htela da neki od najvećih muzičara nisu znali note i svojevoljno su izlazili iz pravila i ?ablona, te tako i menjali ista. O piscima da i ne govorimo.
I ono ?to mi je posebno interesantno na forumima ovog tipa, da uvek postoji određena grupa diskutanata koja fobično prati da neko slučajno ne "skrene sa teme" ili je nedobog "proma?i".
Ja nisam postavio pitanje da bih alarmirao takve, već sam nai?ao na pomenuti tekst i setio se da sam u jednoj prodavnici imao priliku da poslu?am par monitora i iza?ao sa znakom pitanja "u čemu je ovde fazon?"
Monitori (tj muzika sa njih) je zvučala ok, čak sam tra?io da mi se puste ?enski vokali i klasična gitara, jer računam - tu sam mogao da čujem neke eventualne razlike.
Međutim jok.
I sve sam to negde i zaboravio i ostavio u memoriji, dok ne naiđoh na tekst, na sajtu koji se dakle bavi tom tematikom, i gde se manje vi?e "priznaje" da muzika na monitorima zvuči lo?ije (?)
S druge strane, dosta ljudi se zaklinje u to kako monitori slu?e da se "miksuje", da se vidi kako će to zvučati na drugim uređajima itd..
A niko kanda ne ume da odgovori na prosto i logično pitanje - za?to se odmah na snimi muzika koja će zvučati jednako svuda?
I otkud potreba da muzika zvuči različito u zavisnosti od medija kroz koji se reprodukuje?
Jasnije sad?
U skladu sa nekom tvojom donjom granicom tojest spoznaje..of kors