View Single Post
Old 26-03-2013, 01:42 PM   #6
Gillette
Member

Default Re: va?a vizija stvari

Naravno

pitam ja to po raznim forumima, ali kanda niko ne ?eli da dirne u taj "tabu".
I naravno da sam pročitao tekst do kraja, samo ?to sam zaključka da su neke stvari zaista nelogične:

neko snimi muziku i onda postoji čitav tehnički rebus kako da se to pravilno čuje, samo zato ?to će tu istu muziku neko po?eleti da čuje sa vi?e basa, ili trebla?

Ajmo ovako.

Slikar naslika sliku i ti je kupi?, jer ti je predmet slike (ideja) veoma značajna, negde te je dirnula isl - i onda - uzme? četku i boje i doda? malo crvene, plave i td, jer će ti tako biti LEP?E?

Jel to ta poenta i sa minitorima (tj Hi Fi zvučnicima?)

Ako nije, neka me neko ispravi

Ili ajde da i ovako ppstavimo stvari:

neko snimi muziku i ona se čuje kako se čuje u studiju (preko studijski ravnih monitora)

Međutim, pojavi se lik (trgovac, inače tehnomanijak) i napravi zvučnike koje će prezentovati uz reklamu "sa ovim zvučnicima čućete lep?e!"

Nije li upravo TO momenat kada nastaje prevara?
I ne odr?ava li se ta prevara sa svakim novim zvučnicima i sa svakom novom reklamom?

Izbace recimo liniju zvučnika koji zvuče neviđeno, sa ?irokom paletom tonova, spektrima sweet spotova, jednostavno - u?ivancija kakvu na?e u?i nisu imale prilike da osete, i - tako se praktično popi?aju (da ne ka?em ne?to čvr?će), po prethodnoj seriji, koju su izbacili nekoliko meseci ranije?

Mogu misliti kako je muzičarima kada dođu negde i čuju svoju pesmu totalno začinjenu novim basovima, ehom, srednjim i ostalim..
Gillette is offline   Reply With Quote