pa ako uzmem u obzir situaciju u kakvoj sam trenutno , veselost mi je zadnja opcija no komp mi trenutno pomogne da malko odlutam iz realnosti .....
Mislio sam staviti citat posta koji me naveo na ovu temu ali neki postovi ovdje kažu mi da nema potrebe.
no da se vratim na stazu..
ovo o exportu u mono svega osim sinta i owerheda pokupio sam od čovjeka koji ima staža iza sebe ...što sviračkog što ,ajmo reči, producentskog...čuo sam njegove radove i mislim da čovjek zna posao...ali
navod o exportu i rad sa wave trakama stavlja uz obrazloženje da dolazi do nekakvih manjih pomaka zvuka kod exportiranja(mislim na saund), te daleko manje opterećuje računalo a i da ukupna slika postaje čišća i jasnija ....i u principu ima smisla sve što piše samo mi nije jasno ono što sam i pitao...naime sve te silne mono kanale poslije opet staviti u širinu, pa i panoramu , a ako izbacim kao stereo i panorama će već postojati...
dakle i ja sam malo poćeo miksati, tek da učim primjenjivati neke alate, a orjentiram se po raznim postovima na forumima pa bilo da su krivi ili ok, i mogu reći da mi je puno lakše sa audiokanalima jer je manje opterečenje kompa koji i nije baš namjenjen produkciji
dale nije mi namjera nit filozofiranje nit trolanje nit išta sl.
a ako već ima netko voljan i kad smo već kod exporta
jedno pitanje
napravim bas od više traka jer ne uspijem dobiti drugačiji karakter samim programiranjem pojedinih tonova( e sad il ne znam il se ni neda), no oma li opcija u cubaseu da exportiram selektirane kanale u mono
naime ja kad idem na export jedina mi je opcija da mutiram sve ostale kanale u onda exportiram samo konkretno tri kanala basa u jedan..
ima li kakva brža opcija