Ja sam npr. uradio nešto muzike i zvučnih efekata za nekoliko compjuterskih igara besplatno. Te ljude uopšte lično ne znam ni danas, povezali se preko nekoliko foruma i td. Moje iskustvo je pozitivno u tom segmentu jer sam dobio kompletne zasluge za te poslove što me dovelo do nekih ozbiljnijih projekata i ljudi iz te sfere.
Uglavnom to sam uradio čisto zbog sebe, ličnog treninga i usavršavanja kao i ispitivanja ličnih mogućnosti, šta i koliko mogu da uradim, naravno, a da to sve valja nečemu
Svirao sam klavijature, pomogao pri aranžamnima svakom ozbiljnijem bendu ili muzičaru u mom širem okruženju ko je to od mene tražio.
E sada, negativna strana svega toga je što može doći do zloupotrebe (i dolazilo je) moje dobre volje da pomognem ljudima, tj. neko to shvati zdravo za gotovo pa misli da mogu pokrpati sve rupe i nedostatke u tuđim radovima, što naravno ne mogu.
Još samo da dodam, bilo je momenata kada sam tražio saradnju ali ubrzo sam vidjeo da se ljudi uglavnom oblizivaju u faznu, koliko para, ima li para ili nema i td. i td.
Naravno, nisam htjeo da smram ljude i odustao sam vrlo brzo jer sam ionako imao dovoljno posla krenuvši od 40 radnih sati u sedmici do mojih poslova sa bendom i još nekoliko projekata na kojima sam radio i radim.