Quote:
Originally Posted by fix3r
XS Yamahu sam imao, Jupitera-80 sam svirao jedno popodne. Ja bih uzeo Integru bez razmisljanja (nije to ista klasa hardvera). Zvuk je subjektivan, i Roland i Yamaha imaju prilicno "svoj" zvuk koji se raspozna na kilometar (ja sam se trudio maksimalno da zavolim Yamahin zvuk, ali nikako nije islo). Tehnoloski je Jupiter dosta ispred XS-a (koji je obican sample-player sto se sinteze zvuka tice, modul cak i nema sampler koliko se secam). Vecina patcheva koje sam cuo iz Jupitera su zvucali mocno (narocito solo akustika).
Inace, polovni XS modul i XS6 klavijatura (5 oktava) su, makar ovde, oboreni na nekih efektivnih 700-800 evra tako da nisu losa investicija za Live. Ako kupujes novo - XS modul ili Integra za iste pare mislim da nema dileme.
|
Ali, recimo uzmimo patch "Vintage '74" rhodes i uporedimo ga sa bilo kojim rhodes-om sa bilo kog Roland-a i shvaticemo da i Yamaha ima sa chim da ponizi protivnika (bukvalno). Stvar je i licnih afiniteta... nisam siguran da je Integra toliko ozbiljnija u svojoj srzi od recimo Motif rack-a...