Svojevrameno sam koristio GURU, kao alternativu Battery-ju, ali mi je ovaj drugi uvek davao konkretniji i bolji zvuk, a i sam GUI mu je nekako svedeniji, da ne ka?em intuitivniji, a ovo naročito ako se koriste i drugi NI proizvodi (?to nije redak slučaj).
Ne očekujem u četvrtoj inkarnaciji ovog semplera neki bitniji pomak kada je reč o samom zvuku, mo?da ?iru lepezu semplova, ali i dalje koncept koji poku?ava da udovolji ?irokim narodnim masama - od "akustičara" do "elektroničara". U principu, ta univerzalnost ne mora da bude lo?a ideja, naravno, ako se, kao u slučaju Battery-ja ispostavi da zadovoljava kvalitet, tj. uho mase.
Na prvu loptu sviđa mi se implementacija tzv. "tag and drag" filozofije rada, jer svesni smo svi da banke semplova koje je moguće imati u računaru odavno prema?uju na?e mogućnosti da se u tom čudu lako snađemo, a kako je to po logici stvari veoma va?no, search engine se po istoj toj logici mora usavr?avati. Ovo ostalo (redizajnirana fx sekcija), manje-vi?e, doprineće kreativnosti, ali nisam ba? siguran koliko ekonomično u odnosu na postojeće nam hardverske resurse. Moćna baterija, moćan i potro?ač!