Quote:
Originally Posted by awacs
Sve si u pravu i sve pet!
Sa druge strane, rasprave ovog tipa (skupo/jeftino, analogno/digitalno, masno/posno, punchy/mlitavo itd.) su po pravilu ideolo?ke (kao ?to je Kravadinka pomenuo), a ne estetske (ili bar tehnolo?ke). A jebiga, kad se rasprava vrti oko ideologije tu nema ni razgovora ni dogovora.
@igormink: koliko god ja lično po?tovao tvoj entuzijazam i sklonost ka "zvuku epohe", mislim da će? u nekom budućem trenutku i sam shvatiti da "magija zvuka" onda?njih snimaka ima ponajmanje veze sa aparatima, a mnogo vi?e sa onim ?to bi rekli Rolingstonsi: "I'm free to do what I want any old time".
Paradoksalno, koliko god danas bili nominalno "slobodniji", ljudi imaju potrebu da se SAMI guraju u police koje se zovu "60's", "contemporary", "analogue", "digital", "retro", "dubstep" i ?tatijaznam. Gomila dosadnih konfekcija i strahova od sopstvenog talenta i mi?ljenja.
Pozdrav,
Vasa
|
Sve si dobro rekao i ja sam svjestan da je magija u pjesmama, izvođenju, aran?manima, pa na kraju u opremi. To sam i napisao u onom drugom topiku (da mislim da je 95% zvuka izvođač). Samo svatko od nas ima neki svoj ukus i način da si začini (ili zakomplicira ?ivot) i moj su stare ma?ine. Valjda zato imam i jednog oldtimera iz 65e u gara?i. Lijepo mi se voziti u njemu, premda ga ni izbliza ne koristim svaki dan, ali daje neku boju

Isto tako i ova analogija. U krajnjoj liniji, pa mogu snimati i digitalno uvijek, nije mi problem!