Originally Posted by kravadinka
Nema tu neke nauke, ako hoćeš taj zvuk onda samo to što i sada radiš, malo patnje sa trakom, sync-om, bez editovanja ikakvog, ali je to to što si hteo, nema za to prečice.
Ove simulacije su više onako "da zamiriše" dok se radi nešto sasvim drugo, novijeg karaktera, da ne bude kao "repa bez korena", kao da je palo sa neba, nego da ima kao neki "heritage", neku vintage "foru", pa malo zamastiš ovde, pa malo zamutiš onde i dobiješ nešto, što može biti i dobro naravno, ako se u tom kontekstu posmatra.
E sad, da ne bih bio pogrešno shvaćen, koristim i ja neke od saturatora ali tek tu i tamo da nešto podgrejem, to na neki način radi, samo za sebe onako bez da se poredi sa bilo čim, ali ako se govori o realnoj simulaciji zvuka iz sredine prošlog veka, to treba zaboraviti.
Inače ovaj Paul McCartney zvuči jako moderno, to nije zvuk iz četrdesetih i pedesetih.
Mislim da je on to govorio iz ugla gde je na digitalno gledao kao inferiorno, da bi danas shvatio da je dovoljno dobro da se na taj način radi, mislim da nije reč o analognoj saturaciji vs digitalnoj simulaciji iste.
|