Quote:
Originally Posted by kravadinka
Nema? ti mene ?ta da ubeđuje?, verujem ja tebi da ti čuje? razliku, ono ?to ne mogu da verujem je da se ta razlika zaista i de?ava, jer na mojoj opremi ti ne bi mogao da čuje? razliku između trake i iste te trake snimljene u DAW, to ti garantujem, a moja oprema staje u četiri cifre.
?to se tiče ukusa, meni ta nesavr?enost ne smeta, čak naprotiv nisi razumeo, pitao sam ?ta osim tih smetnji treba da čujem ?to će mi reći da je u pitanju traka.
Jer ako se pati? toliko dok koristi? traku i osim ?umova i nesavr?enosti ne dobije? nikakve propratne-pozitivne efekte, u čemu je onda svrha?
?to se tiče vrste muzike i umi?ljaja kako ne?to ne mo?e da bude to u DAW nego samo na traci, to je najstra?nije tripovanje i ispoljavanje kompleksa i frustracija.
Svojevremeno su iskompleksirani i isfrustrirani bluzeri koje sam snimao namerno ostavljali takve fal?eve i proma?aje, sve u glas ponavljajući kako neće da budu kao upeglani narodnjaci, odbijali su svaki napredak u opremi i zahtevali kori?ćenje najbuđavijih stvari koje sam imao.
Ne znam samo kako oni glupi Amerikanci snimaju dobrom opremom, verovatno oni ne znaju kako se svira i snima Blues.
Patetično...
Moj je savet da ti prekontroli?e? svoje konekcije ili ispravnost audio uređaja za digitalno snimanje, ako ti čuje? razliku samo tako ?to usnimi? stereo signal, onda ili snima? na nečemu iz 1974. godine ili ne?to nije u redu u lancu, verujem ovo drugo.
Poslednji put kad sam čuo ovakvu razliku je Cubase 5.1 koji je imao tako lo? audie engine da je kvario čak i jednu mono traku unsimljenu u njega.
|
Meni je ?ao ?to je krenulo vrijeđanje (onako po sitno), pa vi?e neću ni?ta na ovu temu pisati. S obzirom da se ovim bavim isključivo amaterski, nemam se ?to nikome dokazivati, a kamoli biti na ego tripu. Mene ovaj pristup veseli i ne omalova?avam druge. ?ao mi je ?to tako ekstremno gleda? na stvari (ne samo u ovom topicu), ali ?to ja tu mogu?
Lijepi pozdrav!!!