Thread: saturacija
View Single Post
Old 09-03-2013, 08:42 PM   #39
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: saturacija

Nemaš ti mene šta da ubeđuješ, verujem ja tebi da ti čuješ razliku, ono što ne mogu da verujem je da se ta razlika zaista i dešava, jer na mojoj opremi ti ne bi mogao da čuješ razliku između trake i iste te trake snimljene u DAW, to ti garantujem, a moja oprema staje u četiri cifre.

Što se tiče ukusa, meni ta nesavršenost ne smeta, čak naprotiv nisi razumeo, pitao sam šta osim tih smetnji treba da čujem što će mi reći da je u pitanju traka.
Jer ako se patiš toliko dok koristiš traku i osim šumova i nesavršenosti ne dobiješ nikakve propratne-pozitivne efekte, u čemu je onda svrha?

Što se tiče vrste muzike i umišljaja kako nešto ne može da bude to u DAW nego samo na traci, to je najstrašnije tripovanje i ispoljavanje kompleksa i frustracija.
Svojevremeno su iskompleksirani i isfrustrirani bluzeri koje sam snimao namerno ostavljali takve falševe i promašaje, sve u glas ponavljajući kako neće da budu kao upeglani narodnjaci, odbijali su svaki napredak u opremi i zahtevali korišćenje najbuđavijih stvari koje sam imao.
Ne znam samo kako oni glupi Amerikanci snimaju dobrom opremom, verovatno oni ne znaju kako se svira i snima Blues.
Patetično...

Moj je savet da ti prekontrolišeš svoje konekcije ili ispravnost audio uređaja za digitalno snimanje, ako ti čuješ razliku samo tako što usnimiš stereo signal, onda ili snimaš na nečemu iz 1974. godine ili nešto nije u redu u lancu, verujem ovo drugo.
Poslednji put kad sam čuo ovakvu razliku je Cubase 5.1 koji je imao tako loš audie engine da je kvario čak i jednu mono traku unsimljenu u njega.

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 09-03-2013 at 08:46 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote