Quote:
Originally Posted by kravadinka
Naravno.
Ne treba nasedati na marketin?ke trikove, lepa je analogna saturacija, ali samo zato ?to se tada nije moglo druga?ije, to je deo jednog vremena, uglavnom treba tamo i da ostane, osim u nekim specifi?nim i slu?ajevima gde je to deo jednog velikog i ?irokog plana, a ne slu?ajnost ili jednostavno umi?ljaj o ne?emu.
Danas to treba koristiti, ali sa velikom rezervom i smi?ljeno, ne podrazumevano i po nekoj automatici, ?to se jako ?esto ?ini zbog agresivnih reklamnih kampanja i ostalih vidova ispiranja mozga i utripovanja masa...
|
Ma apsolutno ne treba, kao ?to ne treba vjerovati da jedino U47 mo?e ne?to vrhunski snimiti. Sve su to alati, a industrija mora oko toga napraviti hype jer mora biti nedosti?no

U svom kratkom sta?u sam shvatio da je jedino va?no jel dobra pjesma, kakav je izvo?a? i na kakvim instrumentima se svira. I puno vi?e zvuka iz bubnja sam dobio kad sam ga po?timao kako treba nego sa skupim mikrofonima. Ovo sve iza toga je samo kist kojim odlu?i? bojati platno. Meni je kod analogije lijepo to ?to me ograni?ava brojem kanala i ergonomijom, pa moram dosta toga raditi live, a to je opet zvuk koji preferiram, zato sam u tome. Zna?i svi?a mi se ta filozofija i pristup. Naravno da mi je i zvuk super, pa se zato koprcam sa ?umom, brumom i sli?nim nuspojavama
Jedna stvar kod saturacije - svi bi ne?to htjeli posti?i preko reda, neku toplinu, du?u, ?tojaznam?to. Prvo treba nau?iti raditi ispravno, a onda pomalo forsirati da vidi? ?to ti to donosi. Ja sam se na razne na?ine probao igrati sa zasi?enjem trake (i konzole) i nekad su rezultati fenomenalni, ali, da pudem po?ten, uglavnom nisu