Quote:
Originally Posted by igormink
Mislim da znam o čemu Znak govori, ali to nema veze sa produkcijom, nego naprosto sa kvalitetom izvođača
|
Naravno.
Mene taj album ne radi, ni na koji način.

E sad, kako sam ja kao nešto malo talentovan, znači nisam muzički idiot, shvatam da je to isključivo pitanje ukusa. A to bih izbacio iz ove priče.
Tehnički, uzimajući u obzir period nastanka, kao i sve ostale faktore, razumem taj hype oko ovog albuma i podržavam, iako mi nije blisko, ali ništa van toga.
Da se vratim na poentu, saturacija iz pluginova je uglavnom komplikacija i rezultati su jako diskutabilni, a ako se u priču uvede visoki RMS onda je to ravno katastrofi.
Ne treba nasedati na marketinške trikove, lepa je analogna saturacija, ali samo zato što se tada nije moglo drugačije, to je deo jednog vremena, uglavnom treba tamo i da ostane, osim u nekim specifičnim i slučajevima gde je to deo jednog velikog i širokog plana, a ne slučajnost ili jednostavno umišljaj o nečemu.
Danas to treba koristiti, ali sa velikom rezervom i smišljeno, ne podrazumevano i po nekoj automatici, što se jako često čini zbog agresivnih reklamnih kampanja i ostalih vidova ispiranja mozga i utripovanja masa...