E pa tu lezi sustina mog proslog odgovora - sumnjam da ne mozemo, fora je sto necemo. A necemo jer smo izolovano i siromasno trziste koje posluje na drugaciji nacin a nema ni volje ni zelje da se menja. Nas krajnji svetski domet su nachtwerci i diskoteke po bugarskim rivijerama a glavni svetski uzori grcki pop-folk velikani.
Zato, pratice on trendove, izbegavce urbane forspile kada je to OUT kod nas, svirace rock kada je trend OK za to i pustace TUC-TUC kada je to IN (sledeci korak je verovatno Skrillex remix Lane Moje) ali sve to upakovano za lokalno trziste.
I ne znam kako je u Rumuniji, ali ovde je nasa pesma na engleskom totalni promasaj. Cak ni Zeljka ne bi pustali na engleskom po splavovima a Zeljko je za klupsku scenu... ipak Zeljko.
I zbog toga, pesma koja je snimljena na "svetski nacin" ako slucajno ne postane svetski hit bude dzabe snimljena. Jedan primer takve pesme - probajte da cujete pesmu a ne izvodjaca:
https://www.youtube.com/watch?v=I8QJGi7AtOU
Mozda gresim (a voleo bih da znam ako je tako, da vidim sta mi je to tacno promaklo) ali po meni je ovo aranzman, muzika, produkcija, sve kako se radi u svetu. Ali, Karleusa je to, osoba sa najnegativnijom karmom i dzaba sve sa Jaggerom da snima.
Naravoucenije: ako radite po svetskim standardima, zaboravite S(v)rbiju i srecno sa tim.