Lijepi pozdrav!
Nisam se dugo javljao na ovom forumu, ali kad ste me ve? prozvali za lo?u snimku, da se onda barem probam opravdati

Ovisno ?to se slu?a (i koliko je netko u toj glazbi), donose se razli?iti sudovi. Da sam htio dobiti moderan zvuk, ne bi ovako snimao taj bend. Ali htio sam se pribli?iti autenti?nom zvuku 50ih. Koliko sam uspio ne znam, ali sam poprili?no zadovoljan. Ako kao mali detalj navedem da signal kontrabasa i vokala ide iz prili?no jeftinog razglasa (jer je bila proba pa su se trebali dobro ?uti - nije bilo te?i?te na snimanju), onda je malo jasnije za?to je lo? kontrabas. Uostalom, ovo i nije predvi?eno za izdavanje. Sad ve? jedno vrijeme snimam isklju?ivo analogno (nedavno se nabavio i vrhunski multitrack magnetofon osim master ma?ine) i mogu re?i da ja ovaj zvuk digitalno ne mogu dobiti, niti sam ?uo da ga je netko dobio. Na ovoj snimci konkretno je toliko traka saturirana da dobije taj prizvuk da samo mogu zamisliti ?to bi mi konverteri reklil da sam to probao digitalno Ina?e sam pobornik dobrog benda i dobrih instrumenata, a tek onda opreme, ali nije ba? da se sve mo?e snimiti na jeftinoj opremi. Svako neka snima na ?emu ho?e/mo?e i ne vidim ?emu filozofija oko opreme, na kraju svako ima druk?ija o?ekivanja od krajnjeg zvuka i druga?ije ?uje. Ja volim ovako i tek u?im
BTW - ona druga snimka nije od istog benda, ali oprema je ista

I evo jedan analogni bluz za kraj, pa kog zanima
https://www.box.com/s/6384e571747987439561