Re: Slika je objasnila !!!
Daleeko se zabrazdilo u off-topic... sad ću i ja.
Moje vidjenje cele te problematike je:
-slika sa početka thread-a je simpatična i ni?ta vi?e od toga
-jedna od osnovnih stvari koja se zaboravlja je RAZLIKA izmedju AMATERA (hobista) i PROFESIONALACA. Iz te razlike proizilaze sve druge... onog trenutka kada je "sve" postalo dostupno "svima", "svi" su se osetili kompetentnim da svoje nerazumevanje i neznanje postavljaju kao aksiom. U slučaju naslućivanja "problema", dolazi "obrazlo?enje" u kategoriji "lako je njima, oni rade na opremi od x0000000000 eura/dolara. I moja "remek-dela" bi zvučala isto, umem i ja ISTO tako - samo nemam na čemu."
?to se pomenutih JJP i CLA tiče (a kladim se da je minimum 80% ljudi "iz posla" za obojicu čulo tek kada su se pojavile krekovane Waves kolekcije), mislim da je stvar sledeća - oni dobiju 16 kanala da smiksaju, neko ko to radi iz hobija (amater) dobije istih tih 16 kanala... njih dvojica miksaju na 500 eura opreme, ljubitelj na 500000 eura opreme... njihov rezultat zvuči - u najmanju ruku - pristojno, a siguran sam neuporedivo bolje od nekog ko je prvi put zavrteo dugmiće na Neve-u, API-ju, SSL-u, i ostalim igračkama... te se vraćamo na pro vs. "koristio sam sve njihove presete, kako nije isto" grupu.
I da, nema razloga stalno ponavljati kako "ima toliko hitova", ili čega god - a "smiksano na 4ch Tascam kasetofonu, pevano u telefon, u klonji, dok je kom?ija imao bolan menzis... i ?ta fali?"... jer vrlo dobro znamo da su to incidenti, nikako podrazumevajuća stvar. Zbog toga ni za jednu od tih ?tap/kanap pesama nismo rekli "jbt, hoću i ja ovako", nego raspravljamo na 10+ strana o nekakvom crte?u i o nekakvom "?ivim ZA muziku" stavu...
Malo je te?e ?iveti OD muzike - bar od onog dela posla o kome ovde razglabamo.
p.s.
Slika jeste "objasnila"... nekima sva?ta, nekima - ni?ta.
|