Quote:
Originally Posted by MUzzY
Jel' bilo ko od njih izgradio karijeru praveci mikseve na 4ch kasetofonu i snimao sa jednim/prosecnim mikrofonom ili su ipak (vremenom) obracali paznju na to sta/zasto/koliko i kada treba da upotrebe?
|
Nema potrebe da toliko banalizujemo stvari. Razlika u kvalitetu zvuka između današnjih AD konvertora "consumer" i "pro" klase je mnogo
puta manja od razlike između 4-kanalnog kasetofona i 16-kanalnog 2" Studera. Da ne govorim o razlikama između ekvilajzera na skupim i jeftinim mikserima i današnjim razlikama između skupih i jeftinih (pa i freeware) pluginova.
Quote:
Originally Posted by MUzzY
Pa Vaso, sta bi ste radije miksali - kanale koji su bljutavo snimljeni ili dobro snimljeni? Nebrojeno puta sam cuo/video da su ljudi slali NAZAD materijal koji je lose snimljen jer miks inzenjeru ne pada na pamet da od govneta pravi pitu.
|
Nemam pojma, ja nikad ne bih odbio da miksam materijal koji je loše snimljen, vratio bih materijal koji je loše odsviran ili agresivno editovan.
Mislim da je u tome osnovna razlika između miksadžija iz "mog" i "tvog" vremena. Danas su svi gadljivi na "bljutavo snimljene kanale", a niko nije gadljiv na "zrikav" timing i falševe. Jer će ionako pre miksa da sednu i da edituju dok ne doteraju sve na grid i u štim, makar na kraju zvučalo bljutavo i beskrvno... Ali nema veze, važno je da je signal dobro usnimljen.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Hehe, mislim da sam te već jednom ranije zamolio da mi se ne obraćaš sa "Vi". To što sam
grumpy old man ne znači da sam podvojena ličnost. Još uvek sam u jednini