View Single Post
Old 01-03-2013, 07:29 PM   #9
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Koji sub uzeti (do 400 E) ?

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Vidi ovo:
http://www.behringer.com/EN/Products/DEQ2496.aspx

To je najvrednija stvar koju imam, nevezano za cenu.
Nemam sačuvanih slika iz REW-a da ti poka?em kakva je moja soba bila, a kakva je sada, uradiću to sutra ako te bude interesovalo da ti poka?em.
Ja sam uzeo hardware jer neću da razmi?ljam o ARC2 je li na masteru ili nije, ali su rezultati identični, DEQ2496, ARC2, ApulSoft EQ, bilo koji EQ da uzme? kad izmeri? sobu sa REW-om i ECM8000 dobije? identične rezultate.
Radio sam na nekoliko različitih monitora, ?estice, osmice, petice sa woofer-om, NS10, na tim mestima sada čujem podjednako kao i kod mene, takođe identično kao na ATH M50 koje imam.
Ba? smo radili korekciju na Adam A5X plus Genelec 10 inch woofer, da nije DEQ2496 to bi bilo neupotrebljivo.

Akustički tretman je prava stvar, ali koliko god da ga plati? te?ko da će? dobiti frekventni odziv ovako ispravan.
Problemi sa sub frekvencijama kao i sa 125hz su skoro nere?ivi u mnogim prostorijama.
Najbolja je varijanta jedno i drugo, akustički tretman za stojeće talase i potiranje faza, kao i za reverberaciju, a digitalno sređivanje za referentnu sliku.
E sad, kako nema novca za akustiku, ovo za malo para re?ava gomilu problema.
Da si bli?e pa da ti demonstriram, veruj mi, nekoliko ljudi kojima sam radio, svi imaju iste reakcije.
Pa ne znam odakle si ti ? Desava se da putujem kroz Srbiju ako sam u prolazu nekada mogu da se najavim i da svratim

Da, dok su mi zvucnici bili blize zida imao sam problema bas sa tih 125 hz i njegovim over-tonovima, dakle tonovi na oko 125hz su se pojacavali, na oko 250 sam osecao previse energije itd... Povlacenjem zvucnika na metar od zida to se znatno ublazilo ali je jos uvek prisutno... Interesantno je da sam manje toga cuo sa Adamima nego sa PMC-ima...
Jan is offline   Reply With Quote