View Single Post
Old 01-03-2013, 06:32 PM   #21
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Default Re: Opet Englezi i nase trube !!??

Evo ljudi koji rade balkan insiprisanu muziku i putuju puno po svetu.

http://soundcloud.com/shazalakazoo

Sto to ne prolazi komercijalno van nase zemlje je do izdavackih kuca i njihovih A&R ljudi. Iz mog licnog iskustva sa velikim izdavackim kucama ovih dana, svima se drmaju stolice i NIKO nece da se zeza i trosi pare i eksperimentise. Ako se nesto zaleti samo na youtube ili po netu, onda oni to preuzmu i servisiraju na visi nivo.

Evo mala anegdota od pre 7-8 godina. Despina Vandi je imala veliki hit koji je isto odradila i Jelena Karleusa, ceo svet se lozio na te neke zurle i izaslo je vise raznih remiksa. Ne znam da li je usla u zvanicane chartove, ali je bila bas hit. I tako, dosao jedan strani dj u Beograd i naravno na sred zurke, splava, pustio tu pesmu u svom setu. Ispraznio je splav u roku od 30sec, ali bukvalno! Onda su domaci djejevi reagovali, prekinuli pesmu odmah, pustio je nesto drugo i ljudi su srecom skapirali pa se polako vratili na zabavu.

Naravoucenije, kao sto je rekao Rhino, to nase ljude asocira na seljanu i primitivizam i kraj.

Zasto ja to ne radim? Jednostavno ne kapiram tu muziku i nervira me. Ne osecam je, a ne mogu da radim nesto sto ne osecam. Ja ne idemo po splavovima i ne veselim se uz blek panterse ili trubace jer me to ne radi. Ni na svadbi nisam imao trubace, imao sam dzez bend
Hollywood is offline   Reply With Quote