View Single Post
Old 01-03-2013, 04:24 PM   #1
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Koji sub uzeti (do 400 E) ?

Dakle uzeo bih neki jeftiniji sub, monitoring mi je PMC TB2s-a, i uzeo bih neki sub, samo da odredjene mikseve za zanrove koji imaju puno informacija dole preslusam, nakon sto odradim miks, ili da s vremena na vreme ga aktiviram da vidim kako se ponasa zvuk dole opet govorim o zanrovima koji se oslanjaju na te sub-ove, za rock i pop produkciju je totalno nepotreban. TB2s imaju mali roll off koji pocinje negde od 80hz, i ako se ti tonovi i dalje cuju, ne verujem da ce klijenti biti zadovoljni kada cuju zvuk u mom prostoru jer nece da ih "trese".

Merkao sam ovaj ESI sub, s obzirom da su ljudi zadovoljni ESI-em, pa onda Adam Sub7 (mada me brine sto su neki korisnici prijavljivali port noise, nakon nocne more sa port noiseom na Adam A7x, ne bih da prolazim ponovo kroz to), kakvi su ovi Fostex i Samson? Krk? Mozda pak neki hi-fi aktivan? I da, bitno je da ima footswich da mogu prosto da ga bypass-ujem

Taj sub ce vecim delom rada da bude iskljucen, jer ja ne volim da miksam sa sub-om, ali ono sto me brine je da li cu imati gubitke zato sto iz zvucne karte bih izlazio u sub a iz sub-a na PMC?
Jan is offline   Reply With Quote