Re: Audio Technica ATH-M50
Imam i ja M50, pored njih uzeo bih Beyerdynamic DT770, veoma slično zvuče, ali su M50 bolje za usnimavanje jer je zvuk mnogo bliži uhu, dok su DT770 lakše za duže slušanje, zvuk kao da dolazi malo iz daljine pa imaju taj neki prostor, reklo bi se sličnije monitorima.
Što se mene tiče, AKG zaobilazim pa sve i da prave lekove.
Kvalitet izrade za M50 je izuzetan, slušalice se pakuju veoma lako i zgodno, mogu se složiti u malo pakovanje pa su zgodne za prenošenje.
Dosta jako naležu na uši i odvajaju sve šumove iz prostorije i obrnuto, ali umeju da budu malo zamorne zbog toga.
Ja sam navikao i mogu na njima da miksam bez problema, tretirao sam prostoriju digitalno, imam identičnu sliku na monitorima i M50 pa mi je skoro svejedno na čemu miksam, zapravo najčešće radim u kombinaciji.
Nisu jeftine, cena je 170 Eura, ali su veoma dobre slušalice, za snimanje i za mix.
DT770 su jeftinije 10 ili 20 Eura, ali su i slabije pa će za njih možda biti potrebno pojačanje, M50 ga ne treba uopšte.
Kako god, ta dva modela su u istom cenovnom rangu, ista je klasa zapravo, treba ih čuti jedne pored drugih da se donese odluka da li taj precizniji i bliži zvuk na M50 ili to malo virtualnog prostora na DT770, osim toga nema greške.
Last edited by kravadinka; 26-02-2013 at 09:12 PM.
|