View Single Post
Old 26-02-2013, 01:52 AM   #60
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Slika je objasnila !!!

ja znam nesto a to je da je komp i dobra karta CLEAN recorder HD, a ima svako minimalno za 5 sati snimanja stereo u 24bit,,
ja ne bi brinuo ni sekunde da mi dodje, bassista sa svojim vrhunskim pojacalom i vrhunskom bass gitarom, pa gitarista takodje stim da on ima podesene CD boje,, harmonika superior 2, itd itd, klarinet, violina, itd, kad ti njih sve snimis, a oni jos svirali po notama, ja bi to smixo za jedno vece na sluske, i reko aj zdravo, jos pevac nasnimi donese dusu muzici, i eto ti, ako je dobar text i solista dobar , i ako ima para za reklamu, mora bit slusana.

mene to ne brine, mene brine kako zamastiti VSTi instrumente i semplove,, msm imal iko da radi , i da se to cuje od poznatih izvodjaca, od grand do RTS , da je sve iz kompa? osim glasa , i pevaca,,
za stranu muziku najvise electro house dance, rnb, sve znam da moze all komp, i ima previse poznatih da nema nista osim kompa. mada nas kraj je drugaciji, vise je zivlja scena i zivi instrumenti od folka do roka.

to vam pricam, ja sam daleko, nema u blizini solista koji bi visili u studiu i stvarali muziku,,

ja pobodem semplere, iz njih svee, i iz vsti hvaljenih, i tu je veliki problem svaki sint z sebe zvuci, kad to pospajas pocinje bolit glava,,

Hvala Bogu imamo svi sve bar VST FX i VSTi,
znaci imal neko pravilo, da znam gde nekad preteram, zasto preteram,
ako uvezem DRUM neki dal iz baterry il iz Akustik Superiora itd,
1. dam im par kanala , kick jedan kanal, snare drugi, hi hat treci, tom cetvrti, i peti crash,
pitanje-
1.za sve njih napravit jednu grupu posebno?
2.sta se najvise po redu stavlja na tu grupu? znaci sta prvo EQ? comp? itd
3.po kanalima single na kick itd smemo farbati odmah ? kick EQ, i comp? snare reverb comp? itd ,, msm ne znam red
4.jel u startu kick mora da radi do 0db, msm on je vodeci, ili tishe slobodno za jedno 6db ali onda i sve ostalo spustati spram njeg, pa kasnije ce se master i level do 0db podici i zavrstiti celi mix.

2.bas gitara, bilo koja
pitanje-
1. sta stavljate tu po redu da bi ona isplivala isto, koliko plug i kojim redom,
samo gledam i pitam imal pravila da i ja sledim

3. odsviram solo boje, np3 iz kontakta
pitanje
1.tu je najveci problem, kako posto je glavni sta stavit da pliva na sve ono gore?

4.ostalo ako nije mrsko, mada ono je najbitnije do vokala

5.master kanal cubase? jel dovoljno samo stavit izotope 5, mada ne znam zasto al nikad nisam nista sa njim osim dinamic solo plug sto je super

ili na zadnji kanal limiter 0db,

ili zadnji onaj sto sa 24 bita na 16, a pre njeg limiter,
i dal jos sta na masteru se sme pre njih, compresor, eq? hall prostor na sve? stereo plig neki?

vidite, to ja pricam nije to lako a moze bit lako ako se i to zna, msm meni bi bilo.
ja napravim milion kombinacija po sluhu i ono najvise osecaji. gde sta. nemam pravila.

ako treba po pravilima recte!! nemoj da sutite !! ))

i da jedno ne vezano pitanje!!
radi li ko na MIXCRAFT DAW? ja u njemu (petici, sestica promenila izgled) sam mozda osetio najlepse zvukove sintovaa, sa njegovim presetima, efekte koristi one free kjaerhus audio classic series koji su mi odlicni,
http://www.acoustica.com/mixcraft-pro-studio/

msm niko nikad ne spomunu taj daw, a ne zauzima nist, i radi ko lud isto.
branoy is offline   Reply With Quote