View Single Post
Old 25-02-2013, 09:53 PM   #202
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: podnozje za zvucnike

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post

Dakle ne prvenstveno konverzija, vec stabilnost drajvera, komp ne stuca, cpu meter ne leti sa 30 na 70% u trenutku dok sviras akord neke teze midi banke iz kontakta itd..
Pa stabilnost drajvera i jeste jedna od stvari zasto bih hteo RME hdsp, mada ni sa profire-om nemam nekih problema sa drajverima a jezivu kolicinu kontakt banki povlacim ...

A sto se konverzije tice, nakon slusanja milion audio interfejsa i konvertora, ja sam stava da konvertor nije presudan... To se lepo videlo na 20x loopback testu na gearslutz-u gde gubici nisu bili toliko koliki su bili ocekivani, a i jednom prilikom tip je okacio blind test cini mi se loopback stock profire-a i black lion moded profire-a, i svi su se uhvatili za stock jer im je bio "tamniji", a ispalo je da profire 2626 i daje nesto manje detaljan zvuk u visokim i ljudi ga percepcirali kao tamnije, mesnatije... Meni je neverovatno kad neko ukljuci neka dva "konzumerska" audio interfejsa i kao cuje ogromnu razliku izmedju ta dva, ja mislim da je to placebo vise nego ogromna razlika...

Sto se konkretno ovog TC modela tice sto bih da uzimam, ako je verovati ljudima na rec, kazu da opusteno moze da se takmici i sa high end konvertorima kao sto su Lavry, Prism, Benchmark itd... Masa njih ga i koristi upravo sa HDSP-om... Ja bih ga odmah uzeo, ali se plasim kako ce sve to funkcionisati sa profire-om po pitanju stabilnosti, iste stvari se plasim i u slucaju da uzmem Benchmark DAC1.

Mada mislim da bi trebalo da uzmem benchmarka ipak, greota da hranim ove zvucnike sa 200-300$ interfejsom/konvertorima

Last edited by Jan; 25-02-2013 at 10:02 PM.
Jan is offline   Reply With Quote