View Single Post
Old 25-02-2013, 09:59 AM   #3
mladenm
Junior Member

Default Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint

KORG saga se nastavlja u vedrom raspolozenju E, pa kao sto je Twilight Saga pobrala sve Zlatne maline ovog sveta za najgori film, izgleda ni da novi Kralj Virtualnih Zivotinja nece proci bolje! Nadam se da ste vec odslusali sve moguce i nemoguce YouTube pricice, performance, soundove i druge cake vezane za najnovije KORGovo chedo. I ja ih odslusah, i bas sam odusevljen - onaj CV/Gate Out bas doprinosi mocnom zvuku prepunom tako neophodnih srednjih njakavih zvukova, a i mogu da ga povezem kod kuce... cekaj ono... pa nemam nista sa CV/Gate-om?!? Dodjavola, moram da prepravim svoj Virus TI da bi se pokorio novom Kralju!!! Vidi samo te specifikacije: XMT sinteza (za razliku od MMT sinteze na Radiasu i R3), pise na KORG sajtu i da ima jedan filter (!) po timbru - a cak do dva timbra! Cak 100 User memorija! Arpedjo do 8 koraka!!!! Bravooo!!!!! I pise za filtre "18 types - including modeling filters". Sta to znaci? Ima analogni filter, pa su dodali i modele? Hmmmm... a nigde ne stoji VCF... Malo lazemo, a? Ma nema veze... Dva timbra sa jednim oscilatorom viska u odnosu na Radias i ista polifonija. Za tricavih 1200 EUR. Ma odmah bacam ono djubre od Virusa, ko mu napravi 6 izlaza, duple filtre po boji, 16 timbrova, tri oscilatora i sub i ring, krsh efekata po timbru... A oni filtri bez veze pevaju kako i da ih konfigurises, a i malo je modulacija... I ono g...vno od Waldorf Q-a cu da bacim... Sta on meni kao pet oscilatora po glasu... I opet 16 timbrova, i opet maltene sve mozes da modulises svime...
Je l' KORG stvarno misli da smo blesavi ili da zivimo na Marsu? Dokle, ljudi, ovakve podvale? Da, reci cete da je ovo duplo jeftinije od TI-dvojke, ali 1200 evra za nov, bitimbralni synth koji nema nikakvu specijalnu novu sintezu i koji (bar na snimcima) zvuci kao mongolsko bifonicko pevanje? Pa da ovo kosta 450 / 500 evra, pa da covek odvoji parice i da uzme (ne znam kakva je klavijatura) za kontroler sa dugmicima za drndanje, uz malko arpedja za dopunu necem stvarno jakom (recimo, MS20 preko CV/Gate)... Preterah. Opet reklamiram KORG, a imam samo jedan njihov synth, iskreno, 707. Drugi sigurno nikad necu imati, ako ovako nastave. 'Ajd' u zdravlje!
mladenm is offline   Reply With Quote