Re: podnozje za zvucnike
Ljudi, pomoc, do sada sam imao Adam A7x i drzao ih na stolu na kome mi je monitor, neke sprave, tastatura itd... Nisam imao nikakvih problema, sve je bilo kul, osim tog adamovog port noise-a koji nema veze sa tim... Medjutim sad umesto Adama imam PMC TB2sa, i kad sam ih postavio kod mene, to uopste nije onaj zvuk koji sam slusao na drugim mestima kad sam radio sa njima, u prevodu bass je stidljiv (na A7x nije bilo tako, sta vise smanjio sam bio bas na njegovom potu za to pozadi) i ima mnoooogo low mid-a...
Procitao sam na GS-u na nekoliko mesta, da tb2sa "bolje" sviraju ako su prilicno udaljeni od slusaoca, odnosno da ih treba tretirati vise kao midfield monitorire nego nearfield ... I procitao sam da u mnogome zavise od sobe, jeste totalno su drugacije radili u jednom ateljeu u kome sam radio sa njima, tad sam bio impresioniran zvukom do neba i momentalno sam zeleo da ih imam, i jeste, soba mi nije tretirana uopste, samo imam neke DIY apsorbere zakacene za prozore i zidove tu i tamo, planiram da sredim akusticki sobu sto je vise moguce, narocito sad sa PMC-ovima.
Pokusao sam ovo sa udaljavanjem itd, i da bolje je, izgubi se malo taj low mid kad se udaljim na 1.5m do 2m od njih, pa sam mislio da uzmem neke stalke jer na stolu definitivno ne mogu da stoje :S
Dakle, sad sam se pogubio, ne znam ni sta sam hteo da pitam, ali valjda sam hteo da pitam ima li smisla uzimati stalke za njih kako bi ih postavio dalje od sebe ?
I da, procitao sam na prvoj strani da je Boggy rekao da ukoliko se monitori drze na stolu, povrsina stola reflektuje bass, samim tim se pojacava bas, sad me to malo brine, jer ako ih stavim na stalke i dobijem jos manje basa od ovoga sto trenutno imam, onda je to problem... Ja nisam neki bass manijak, na A7x sam smanjivao bass pozadi, na mojim prvim zvucnicima Alesisima sam punio portove vatom bilo mi je previse basa... Cujem ja sad na TB2sa, definiciju i sve sta se desava dole, ali bass je jako stidljiv, ili bih pre rekao da je low mid prenaglasen i da bi njegovim ukrocivanjem i bass izasao bolje
Last edited by Jan; 24-02-2013 at 03:30 AM.
|