Re: Slika je objasnila !!!
ljudi, ova tema je bila jedno 200 puta razmatrana... i jedini nacin da se shvati je da se stavite u 3 lice, posmatraca, osobu x kojoj vi opisujete sta i kako a ona vas slusa... Evo vam primera: kada bi recimo fotograf koji je diplomirao fotografiju i btw ima aparat od 4 soma evra i plus kolekciju analognih (koji kao daju bolju boju jer se koristilo olovo za sociva) i rasvetu posebnu te i te proizvodnje i statijaznam sve od 20-50 soma i krenuo tebi u diskusiju o njegovom vintage Hasselbladu koji je btw samo dve marke slabiji nego onaj sto je ostavljen na mesecu, i kako fokus mora takav i takav da bude, i blenda ne sme na toliko, itd itd, svi bi ga mi (koji smo laici za to) gledali i govorili u sebi "sve je to super, al moj drug ima jedan digitalac i bas lepe fotke pravi, ono kao zalazak sunca, itd...pa jel bi mogo i ti mene samo da okines da izgledam ko ovi sad onako profi hi-rez..."
A taj zaljubljenik u fotografiju bi se nervirao do trenutka gde bi rekao sam sebi ma sta koj moj se pa i ja tu objasnjavam, mali daj pare zacas da te odslikam, par fotki i mali ode kuci zadovoljan i bole ga za fotoaparate, blende, objektive itd...
Tako isto i sa muzikom... svako je dozivljava na svoj nacin, pogotovo oprema, nekome je to san, a nekome taj san preraste u nocnu moru...
|