View Single Post
Old 23-02-2013, 08:24 PM   #10
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Slika je objasnila !!!

Ako gledaš matematiku i cifre isključivo to je tako, ali nisi u pravu generalno.
Nije važno vreme za koje se nešto kopira, sećam se devedesetih i onog haosa u zemlji, nigde ničega u prodavnicama, ljudi jedu lišće i korenje, a na pijaci gomila kaseta raznih izvođača, znam jer sam i ja kupovao kod njih, originala nije bilo nigde.

Kao i obično, nije tehnilogija kriva za distorziju umova, ljudi su ti koji od svega mogu izvući dobro i loše.
Nije automobil kriv za nesreće, nego ljudi, pa čak i kad nešto otkaže na automobilu, to je opet ljudska greška, negde u lancu.
Najgori su mi ovi kompjuterski ignoranti koji pljuju po internetu i kompjuteru, kao ljudi se više ne druže, ne ljube, ne vole, deca su zla jer igraju igrice, internet je zlo i slično, ja ne bih mogao da zamislim život bez Google a imam socijalni život, porodicu, volimo se i ljubimo, živimo na neki način normalno, ako tako nešto postoji.

Tako i ovde, ne vidim kakve veze ima cena opreme potrebne da bi se nešto proizvelo sa odlukom krajnjeg korisnika da obesi CD Queen-a na retrovizor ili nas koji smo kao deca razvlačili trake i gledali ih prema suncu da vidimo šta tamo ima, kao i mnoge druge budalaštine koje ljudi rade.
Na kraju, ako bi svi slušali muziku na pola miliona Eura, bilo bi opet kao pre industrijske revolucije, umetnošću bi se bavili samo odabrani, a odabiranje ne bi išlo prema talentu, nego prema novčanoj moći.

Skoro smo imali raspravu o Zeitgeist filmu i tome kako nema logike da svi odu i uzmu sebi po SSL, šta bi to onda značilo, gde bi muzika otišla.
U suštini, imali su problem da shvate da SSL ne vredi onome ko ne ume da ga koristi, pa se na taj način ništa ne bi izmenilo, i dalje bi samo talentovani bili slušani, a ovi što su se zanimali dve nedelje i shvatili da ne znaju, vratili bi taj isti SSL.
Zeitgeist ideologija je malo daleko nažalost, ali taj Cubase koji svi imaju je nešto slično, činjenica da ga ima svako i da danas svaka budala može da okači svoj rad na internetu ne znači da je kvalitet opa, već samo da se mogu čuti takođe i glasovi onih umišljenih koji su nešto utripovali da znaju.
Svakako, ima i mnogo više talentovanih koji sada mogu za pet dinara skinuti neke narodne softvere i stvarati, na kraju kad se pogleda, uvek je ta sirotinja i imala najviše muzike u sebi, ovi drugi opterećeni UAD-ovima i drugim glupostima uglavnom provedu život u testiranju i skupljanju opreme koja im ne služi ničemu.

O tome može u nedogled, nema smisla...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 23-02-2013 at 08:29 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote