View Single Post
Old 22-02-2013, 12:16 AM   #18
fix3r
Member

Default Re: Cubasis za iPad ! Sad sa Audiobus-om !

Quote:
Originally Posted by Synclavier
@fix3r: I, meni je ideja o "simbiozi" DAW-a i touch screen-a privlacna. Win 8 je ,vec ionako, kao porucen da se koristi sa touch screen-om, verovatno ce i neki buduci DAW softveri krenuti tim tragom, ali meni bi cela stvar "igrala", kada bi to bio samo jos jedan, ravnopravan, vid unosa/kontrole uz vec odomacene tastaturu i misa. I, da... na touch screen monitoru od bar 20-ak incha. Onda bi mi bilo sve potaman, i intuitivno i precizno, bar na mom sadasnjem nivou navika i ocekivanja, kad je ergonomija u pitanju
Da, apsolutno sam siguran da je buducnost interakcije u nekom vidu multitouch-a (mada nisam siguran koju fizicku formu ce to sve imati...). Obzirom da piskaram softver za razne namene duze vec razmisljam kakav format bi trebao da ima DAW na multitouch "staklu", i rekao bih da definitivno to nije optimizovano sa trenutnim softverom koji i dalje lici na PC verzije, koje opet i dalje lice na hardverske miksere i ne koriste ni malo od onoga sto platforma, tj. medijum, mogu da pruze. Vremenom ce se to menjati, a i mi sa tim. Tj. dok jos imamo volje da se privikavamo na novitete

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Da Bear- slazem sve ja sa tobom. Super je to stvar ali po meni samo za KONZUMIRANJE ne za PRODUKTIVNOST.
Ovo postaje otrcana fraza, i jednostavno nije tacno vec duze vreme. Baci pogled sta se trenutno rabi Live - makar ovde neces naci live setup na kom nema iPad-a, ili kao kontroler ili kao sint, ili kao nesto sasvim peto.
Poslusaj Animoog i iPolysix (izmedju ostalih). Onda pogledaj Lemur. Softver je jako inspirativan na tom hardveru. Ja sam vise sitnih temica izlupao u vozu na iPadu i iPolysix-u nego na svim hard i soft sintovima koje imam kuci u zadnjih 6 meseci.

OK, tebi ne odgovara, i to je u redu. Ali za par kratkih godina nece ni biti neke alternative

Quote:
Meni je muka igrati igre preko telefona a kamoli praviti muziku na iPad-u. Ipad je super stvar ali kao skupa igracka i nista ozbiljnije. Moze na njemu sve da se obavi uglavnom ali sve je to osakaceno. Mislim da iPad ocekuje sjajna buducnost ( mislim ima i sjajnu sadasnjost ali tek su tabletu u povoju) ali ja prosto cekam malo sofisticiraniji iOS od onog koji je na telefonu.
Ja se nadam da ce ostati usko fokusiran kao i do sada a ne da postane svi-za-jednog-jedan-za-sve kao desktop OS. Razlog sto iPad ima super performanse sa soft sintovima i zanemarljiv lag je kao nekada na Atariju - nema nista da davi, smeta, nema drajvera, petcheva i sranja, nema bespotrebnog multitaskinga sa gomilom stvari u pozadini. Tu je samo jedan tanak OS i tvoja muzicka aplikacija koja se startuje u sekundi i moze da ide sa tobom bilo gde.

Quote:
Vise opcija za internet (konkretnije skidanje fajlova), bolja podrska za usb itd.
Jednostavno ain't gonna happen. Cloud ce preuzeti te uloge sve vise, od lokalnog fajl sistema nema nista (doduse, to ni sada ne mozes da vidis).
fix3r is offline   Reply With Quote