Quote:
Originally Posted by Synclavier
@fix3r: I, meni je ideja o "simbiozi" DAW-a i touch screen-a privlacna. Win 8 je ,vec ionako, kao porucen da se koristi sa touch screen-om, verovatno ce i neki buduci DAW softveri krenuti tim tragom, ali meni bi cela stvar "igrala", kada bi to bio samo jos jedan, ravnopravan, vid unosa/kontrole uz vec odomacene tastaturu i misa. I, da... na touch screen monitoru od bar 20-ak incha. Onda bi mi bilo sve potaman, i intuitivno i precizno, bar na mom sadasnjem nivou navika i ocekivanja, kad je ergonomija u pitanju
|
Da, apsolutno sam siguran da je buducnost interakcije u nekom vidu multitouch-a (mada nisam siguran koju fizicku formu ce to sve imati...). Obzirom da piskaram softver za razne namene duze vec razmisljam kakav format bi trebao da ima DAW na multitouch "staklu", i rekao bih da definitivno to nije optimizovano sa trenutnim softverom koji i dalje lici na PC verzije, koje opet i dalje lice na hardverske miksere i ne koriste ni malo od onoga sto platforma, tj. medijum, mogu da pruze. Vremenom ce se to menjati, a i mi sa tim. Tj. dok jos imamo volje da se privikavamo na novitete
Quote:
Originally Posted by ugljesa
Da Bear- slazem sve ja sa tobom. Super je to stvar ali po meni samo za KONZUMIRANJE ne za PRODUKTIVNOST.
|
Ovo postaje otrcana fraza, i jednostavno nije tacno vec duze vreme. Baci pogled sta se trenutno rabi Live - makar ovde neces naci live setup na kom nema iPad-a, ili kao kontroler ili kao sint, ili kao nesto sasvim peto.
Poslusaj Animoog i iPolysix (izmedju ostalih). Onda pogledaj Lemur. Softver je jako inspirativan na tom hardveru. Ja sam vise sitnih temica izlupao u vozu na iPadu i iPolysix-u nego na svim hard i soft sintovima koje imam kuci u zadnjih 6 meseci.
OK, tebi ne odgovara, i to je u redu. Ali za par kratkih godina nece ni biti neke alternative
Quote:
Meni je muka igrati igre preko telefona a kamoli praviti muziku na iPad-u. Ipad je super stvar ali kao skupa igracka i nista ozbiljnije. Moze na njemu sve da se obavi uglavnom ali sve je to osakaceno. Mislim da iPad ocekuje sjajna buducnost ( mislim ima i sjajnu sadasnjost ali tek su tabletu u povoju) ali ja prosto cekam malo sofisticiraniji iOS od onog koji je na telefonu.
|
Ja se nadam da ce ostati usko fokusiran kao i do sada a ne da postane svi-za-jednog-jedan-za-sve kao desktop OS. Razlog sto iPad ima super performanse sa soft sintovima i zanemarljiv lag je kao nekada na Atariju - nema nista da davi, smeta, nema drajvera, petcheva i sranja, nema bespotrebnog multitaskinga sa gomilom stvari u pozadini. Tu je samo jedan tanak OS i tvoja muzicka aplikacija koja se startuje u sekundi i moze da ide sa tobom bilo gde.
Quote:
Vise opcija za internet (konkretnije skidanje fajlova), bolja podrska za usb itd.
|
Jednostavno ain't gonna happen. Cloud ce preuzeti te uloge sve vise, od lokalnog fajl sistema nema nista (doduse, to ni sada ne mozes da vidis).