@fix3r: I, meni je ideja o "simbiozi" DAW-a i touch screen-a privlacna. Win 8 je ,vec ionako, kao porucen da se koristi sa touch screen-om, verovatno ce i neki buduci DAW softveri krenuti tim tragom, ali meni bi cela stvar "igrala", kada bi to bio samo jos jedan, ravnopravan, vid unosa/kontrole uz vec odomacene tastaturu i misa. I, da... na touch screen monitoru od bar 20-ak incha. Onda bi mi bilo sve potaman, i intuitivno i precizno, bar na mom sadasnjem nivou navika i ocekivanja, kad je ergonomija u pitanju.

Ne tvrdim.... mozda mi u buducnosti bude dovoljan samo touch screen, ali trenutno mi je zamorno da na ipad-u iskucam vise od 3-4 recenice bez tastature, sto je slucaj i dok pisem ovaj post, a kamoli nesto komplikovanije.

Ponavljam, na vecem monitoru sve bi bilo lakse, a i navika je cudo...
@wladymeer: Ovo oko rezolucije snimanja (bitaza) je pomalo "u magli" i ni u jednom opisu sto se tice dostupnih ipad softvera te namene nista nije eksplicitno navedeno. Ne, bar da sam ja to video. Ovo sto je DaBear naveo je rezolucija internog procesiranja koja je (naravno) uvek visa od rezolucije audio fajlova koji se obradjuju. Medjutim, blizu je zdrave pameti da, ako je vec moguce raditi sa eksternim USB interfejsima (uz "camera connection kit" ili nesto slicno) sa 24bit AD konverzijom, da je moguce i snimati 24bit wav. Bar ja to nesto tako "mozgam"...
@DaBear: U prolazu sam cuo za Auriu (inace jako dobro izgleda

), ali bas iz razloga koji si naveo (nedostatak MIDI-a) sam je brzo i zaboravio. Cubasis je, svakako, bolje resenje.

Kada sam mislio na visekanalno snimanje, vise mi je u fokusu bila hardverska podrska, nesto tipa Alesis IODock, ali sa npr. 8 Neutrik kombo (mic/line) ulaza, bar dva para izlaza, 8 kanala digitalije, naravno uz MIDI, USB, dva para phones ulaza, a mozda (malo mastam

) i sa transport kontrolama i (8) fadera, i da sve to bude lepo integrisano sa DAW softverom, a ne poluupotrebljivo kao Mackie DL1608, gde je ipad samo "mixing brain". U ovakvom slucaju imali bi superprenosnu spravu velicine laptopa i (moguce) manje tezine u kojoj bi bili integrisani DAW, kontroler, MIDI i audio interfejs, jednom recju "Sve sto nam treba".
U slucaju: ipad, pa connection kit, pa usb kabl, pa USB interfejs, pa MIDI/audio/strujni kablovi iz interfejsa, pa kontroler/master..., to sve gubi smisao kao zamena za laptop. Zato je ipad meni u fokusu (malo li je) kao "idea pad" i "live act" alat, alat za popravke "u letu" i korisno popunjavanje "mrtvog vremena" (od voza i aerodroma do hotelske sobe). Ako mogu da neko "mrtvo vreme" pretvorim u korisno, umesto da ga bespovratno izgubim, i odradim deo posla koji zavrsavam na desktop/laptop masini, ja sam presrecan, imajuci u vidu sve ostale jedinstvene mogucnosti ipad-a. Traziti vise (pogotovo kada se imaju u vidu cene iOS aplikacija) bilo bi - previse. Verovatno ne zadugo.