View Single Post
Old 21-02-2013, 07:33 PM   #9
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Cubasis za iPad ! Sad sa Audiobus-om !

Quote:
Nope. Cak i da moze to bi jakoo traljavo radilo jer ne mozes nikako direktno na iPad da prikacis mis. Znaci morao bi nesto preko kompa pa verovatno putem iste wi fi mreze na iPad a to verovatno mnogo secka.
Dakle, tvoje razmišljanje je sledeće - može da:
1. emulira raznorazne igrice
2. možeš da streamuješ HD filmove sa PC hard diska
3. možeš da ga koristiš kao MIDI kontroler sa 0 latencijom
4. možeš da ga koristiš DAW/vokal procesor/video editor

ali ne možeš da povežeš miš i tastaturu jer će da secka preko wirelessa?!?!?

Ljudi uveliko razmišljaju o proizvodnji wireless spreja, a ti si ubedjen da miš i tastatura seckaju preko wirelessa... Nije ni čudo što je onda iPad igračka za tebe kad i dalje živiš u 20. veku.

Čak i da ne znaš da postoji 5-in-1 connection kit (slika dole) ne znam zašto je tako teško da kad već moraš da se javiš na temu o kojoj ne poznaješ makar odgovoriš sa rezervom (koliko znam/nisam siguran)?

Usput, nije wireless jedini način konekcije miša i tastarure wireless, postoji, USB i bluetooth.

E sad jedno pitanje - jel iPad ima podršku za snimanje na 24-bita?

Quote:
Meni bi bilo najzanimljivije da mogu da, ako se ukaze potreba, otvorim neki projekat i na brzinu nesto izeditujem, iskoristim ga kao host za virtuelne instrumente, ili eventualno snimim nesto live na terenu (a, tu se vec otvara problem broja audio inputa, kolicine interne memorije, velicine ekrana i jos kojecega).
To je i meni glavna ideja i svrha iPada - imaš ideju, usnimiš je, ubaciš neki loop i kasnije kad dodješ razradiš do kraja. Ništa gore od ideje koja ti promakne jer nisi imao gde i kako da je zapišeš što vernije.

Last edited by wladymeer; 21-02-2013 at 07:37 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote