View Single Post
Old 21-02-2013, 05:18 PM   #6
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Default Re: Cubasis za iPad ! Sad sa Audiobus-om !

Zanimljivo .
Cubasis je inace LE verzija Cubase-a koja se cesto deli besplatno uz razne sprave i za tu "cenu" je vise nego dobar softver. Istina je i da se medju, sada vec, desetinama hiljada "uzaludnih i nepotrebnih" aplikacija za iPad stvorila baza jako korisnih i intuitivnih.
Za moj pojam nacina koriscenja DAW softvera i ergonomije iPad i dalje nije zgodan izbor za "hardversku platformu", kako se to moderno kaze, ali moze da posluzi za brzo belezenje ideja u hodu. Meni bi bilo najzanimljivije da mogu da, ako se ukaze potreba, otvorim neki projekat i na brzinu nesto izeditujem, iskoristim ga kao host za virtuelne instrumente, ili eventualno snimim nesto live na terenu (a, tu se vec otvara problem broja audio inputa, kolicine interne memorije, velicine ekrana i jos kojecega). Za sada, bar sto se mene tice, upotreba iPad-a kao remote kontrole za razne uredjaje (kontroler, editor,...),za pregled i "light" editovanje notnih zapisa, plejbek pozadinskih trekova (loops) uz izbor nekoliko zanimljivih virtuelnih instrumenata, mi je vise nego dovoljna, uz sve ostalo sto spada u uobicajeno koriscenje.

@awacs: Moguce je bez problema povezati tastaturu na iPad preko bluetooth-a, i sam koristim Logitech-ovu bluetooth tastaturu, koja sluzi i kao cover i umnogome mi olaksava zivot i pri tom mi "tegljenje" laptopa svodi na minimum.
Samo je pitanje vremena kada ce se pojaviti i kompleti sa misem.

Last edited by Synclavier; 21-02-2013 at 05:25 PM.
Synclavier is offline   Reply With Quote