View Single Post
Old 19-02-2013, 12:59 PM   #3
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: ez drumer vs addictive drums

I ja imam slično iskustvo, AD je takav kakav je, nikad niam uspeo da napravim od njega nešto malo drugačije.
Nekom se sviđa taj zvuk, meni lično zvuči kao da je semplovan na 28khz, da je u startu prekompresovan i sažvakan, pa je nemoguće dalje ga procesirati.

Znam da je Seal radio Soul iz 2008. sa AD, jasno se čuje da bubanj nisu dirali, koristili su Retro Pack i prilično bedno zvuči.
EZ Drummer i pack-ovi za njega nisu ništa posebno, ali Superior Drummer je već druga priča, većina tih semplovanih komlpeta mi zvuči baš onako kako ja snimam bubanj, pa mi je veoma logičan i otvoren za razna procesiranja, može se od njih napraviti mnogo toga.
Da ne pominjem round robin, artikulacije, blead-ovi, Superior Drummer je daleko ispred.

Skoro sam počeo da koristim ove banke iz Kontakt-a, Abbeyroad, Studio Drummer, sve mi je to odlilno takođe, ali u poređenju sa SD fali alteracija i varijacija, round robin je daleko bolji u SD, kao i MIDI Grooves iz EZ Player-a su odlični, ali oni se mogu koristiti na bilo kom od ovih.

Generalno je najveći problem doboš i hi hat, tu se najviše čuje da bubanj nije živ, konkretno kod SD ima možda dva ili tri doboša koji zvuče kao živo snimanu, ostalo je sve kao izvučeno iz konteksta.
Takođe, dva tri hi hat-a koji nešto rade, ostali su kao i druge sobe.
Generalno je sve to u SD 1 bankama, kao i Vintage Custom, ove novije banke nisu ni upola tako dobre...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 19-02-2013 at 01:02 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote