View Single Post
Old 16-02-2013, 12:43 PM   #33
amaterius
Member

Default Re: Početnik; mix i produkcija

da ne otvaram temu imao bih par pitanja za one koji su voljni pomoći
baziraju se na raznim postovima i tutorialima na internetu
1.export vst u audio
manje vi?e svugdje pi?e da mora bit, odnosno preporuča se, bez eq, comp, ikakvih efekata
e sad.slo?im si saund koji uključuje i eq i comp i jo? ne?to...trebam li to sve maknuti prije exporta u audio ..i onda opet sve ispočetka u audio traci...Naime i eq i comp su mi sastavni dio zvuka
2.HP LP
na?ao sam uputstva da se to radi u audio trakama kako bi se eliminirala nepotrebna energija koju tro?e resursi na mjestu gdje nema čujne frekve. E sad također stoji da ako se nakon toga exportira u novi audio trak da vi?e nije potrebno raditi HP LP u toj novoj traci.
Mo?e li se to onda napraviti već u vsti traki pa kod exporta dobije? već filtriranu traku ili...
3. kod exporta u audio saund mi vi?e nije 100% identičan unom u vsti..Radim li ne?to krivo ili je to normalna stvar..
4.ka?u postovi kako traka nikad nije pretiha već samo mo?e biti prejaka pa ide u kliping. No kod dodavanja nekih novih traka iz vsti-a zna mi biti novi audio jako jako tih u odnosu na ostatak(koji nije u klipingu).Da li sad sve ostalo jo? treba smanjiti ili mogu nečim dignuti taj pretihi kanal.(naime x tutoriala govori o tome da se u mixu prete?no mora sve bazirati na smanjivanju(oduzimanju) , nivo, eq...a ne na dodavanju

Jesam li ja krivo protumačio sve to ili.....
amaterius is offline   Reply With Quote