View Single Post
Old 14-02-2013, 10:27 AM   #96
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint

Quote:
Originally Posted by relis View Post
Razumijem sve o cemu govoris, ali s ovim dijelom ne znam dal bi se slozio. Ako imas nekoliko komada hardvera kojeg si, tijekom godina posjedovanja, malo i prilagodio sebi tj. "programirao" ili samo šarafio te sejvao neke soundove, onda ne vidim zasto ne bi u par minute nasao sound koji zelis. Na primjer neki arpeggio: SH2 - ne pase, Virus - ne pase, Evolver - e tu smo. Recimo.
Kad je to napisao čovek je mislio na analogne sprave kod kojih nema Save opcije (u koje spada i Korg MS-20). Ne znam koliko si radio sa njima, ali na tim spravame "save" je prepisivanje vrednosti pojedinačnih dugmića na papir. A kad posle dva sata, dva dana, ili dve godine ponovo namestiš istu kombinaciju gumbića i kablova - ne dobiješ onaj zvuk koji si prvobitno imao nego moraš da "doštelavaš" većinu funkcija (uključujući i štim). O velikim analognim modularnim sintisajzerima da ne govorimo...

Pozdrav,

Vasa

P.S. @Synclavier: Ne izvinjavaj se zbog opširnosti Retko se i u životu i na forumu sretnu ljudi koji raspolažu i znanjem i strpljenjem i sposobnošću da metodično izlože misli.

Nemam pojma šta je sa Radovanovićem, ja kao ni ti nikad nisam sarađivao sa njim, dosta mojih prijatelja jeste i njihovi utisci su isti kao utisci tvojih prijatelja. Imam njegov CD Cosmic Music, pa ću ovih dana da sprovedem akciju ripovanja i podizanja na Mrežu. Nadam da se on ne bi ljutio

Last edited by awacs; 14-02-2013 at 10:37 AM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote